Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міська поліклініка зареєструвалась в системі eHealth і оцифрувала близько 8 тисяч декларацій

Переглядів: 2399

З 1 квітня Міністерство охорони здоров’я оголосило про початок підписної кампанії і вимагає електронні скан-копії оригіналів паспорта та ідентифікаційного коду. Відповідно у Калуському міському центрі медико-санітарної допомоги йде процес сканування оригіналів документів та оцифрування декларацій.

За словами головного лікаря Центру Михайла Гаврилишина, на 8 травня поліклініка оцифрувала 7 800 декларацій та зареєструвалася у системі Національної електронної служби здоров’я eHealth.

Проте адміністрація закладу звертається до громадян, які виявили бажання обслуговуватися у дільничних терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів Центру, якнайшвидше прийти і здійснити оцифрування документів, тобто сканування оригіналів паспорта та ідентифікаційного кода.

«Це дасть змогу нашій громаді отримати якісні послуги, а поліклініці – стабільну роботу, - наголосив головний лікар. – Адже якщо не буде фінансування, то не буде і поступу вперед в розвитку установи та в обслуговуванні населення. Кошти для надання пацієнтам пакету безоплатних послуг у держбюджеті закладені, проте отримати їх можна лише після реєстрації декларацій. Тому це справа не лише медичних працівників, а й всієї громади».

Михайло Гаврилишин зауважив, що на даний час є два проблемні моменти: оцифрування оригіналів документів і отримання ідентифікаційних кодів для дітей. І в медустанові, і в податковій є черги. Але адміністрація Центру просить громадян з розумінням поставитися до даної ситуації і таки знайти час, щоб вирішити ці питання.

Також головний лікар Центру додав, що оскільки Калуська міська рада звернулася до жителів навколишніх сіл стосовно приєднання до міста, то і міська поліклініка своєю чергою запрошує мешканців цих населених пунктів укладати угоди на обслуговування з лікарями закладу. У Калуському міському центрі медико-санітарної допомоги є більше можливостей для надання безоплатних медичних послуг, ніж в амбулаторіях.

Додамо, що сканування документів працівники закладу проводять у дві зміни. У міській поліклініці на вул. Б. Хмельницького скан-копії роблять у кабінеті на першому поверсі біля вантажопасажирського ліфта, у філії дитячої поліклініки на вул. Будівельників,3 – у кабінеті завідувача відділу, а на Дзвонарській, 5 –  у реєстратурі.

Схожі матеріали за тегами: Калуш поліклініка декларації

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: