Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міська рада просить нардепів посприяти у виділенні державних коштів для рекультивації «Солянки»

Переглядів: 880

На сесії Калуської міської ради, яка відбулася 30 січня, депутати схвалили звернення Калуської міської ради до народних депутатів України Едуарда Прощука і Олега Марусяка.

Йдеться про відвал «Галда №4 – Солянка» площею 8,6 га, який заповнений солевмісними глинистими породами, утвореними в результаті збагачення калійної руди.

 У зверненні зазначається, що за 60 років відвал, який розташований у багатоповерховій житловій забудові міста в районі вулиць Ринкова-Хіміків, перетворився на небезпечний об’єкт. Існує загроза руйнування житлових будинків, мереж транспортного сполучення та значної корозії інженерних мереж.

Щоб мінімізувати негативні наслідки, міська рада просить народних депутатів посприяти виділенню місту з державного бюджету додаткових дотацій на рекультивацію цього відвалу та приведення його до стану господарського використання.

При цьому на сесії депутати зауважили, що в районі відвалу 1,8 га землі  у минулому році викупило ТОВ «Епіцентр-К» для будівництва торгового комплексу, яке зобов’язувалося за власні кошти вивезти солевмісні грунти.

Представник компанії підтвердив, що вони готові це робити, навіть попередньо домовилися з місцевими організаціями про вивезення грунтів, проте виникли проблеми з їх складуванням.

За словами міського голови Ігоря Матвійчука, спершу складувати планували на території «Оріани», але виникли труднощі, думали також про тампонування цим грунтом шахт, проте для цього потрібно попередньо виготовити проєкт і отримати багато погоджень. Тобто це довгий процес. Розглядають також варіант переміщення землі в межах відвалу.

Врешті, щоб зрушити з місця цю проблему, вирішили звернутись до нардепів.

Схожі матеріали за тегами: Калуш депутати звернення нардепи Солянка

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: