Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міська рада затвердила розмір допомоги на індивідуальне опалення для калушан

Переглядів: 1868

Наприкінці минулого року на сесії Калуської міської ради було прийнято Програму встановлення автономного опалення в багатоповерховій забудові Калуша на 2019 рік, а 23 квітня депутати затвердили порядок надання калушанам одноразової матеріальної допомоги для встановлення індивідуального опалення.

У зв’язку з тим, що котельня на вул. Писарській є збитковою, її буде виведено з експлуатації і відповідно припиниться надання послуг з централізованого опалення від цієї котельні, – зазначила заступник міського голови Руслана Вайда.Відтак міський голова видав розпорядження про створення комісії з відповідних спеціалістів, яка розглядала різні механізми, як можна допомогти калушанам, які будуть відключені від центрального опалення. Комісія працювала більше двох місяців і прийняла рішення надавати людям компенсацію на придбання електричних панелей. Зокрема, розмір допомоги для власників однокімнатної квартири складатиме – 4500 грн, двокімнатної – 6500 грн, трикімнатної – 8500 грн, чотирикімнатної – 10500 грн. Звичайно, що не всі мешканці захочуть опалювати квартиру електричними панелями, тоді цю компенсацію вони можуть використати, як невеликий внесок для індивідуального опалення за допомогою газового котла.

Виходячи з кількості квартир, які користуються центральним опаленням від котельні на вул. Писарській, у міському бюджеті на вищезгадані компенсації передбачили 1 млн 164 тис. гривень. Після прийняття цього рішення будуть приймати відповідні заяви від калушан, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

Міський голова Ігор Матвійчук своєю чергою запевнив, що влада не планує зупинятися і комісія надалі працюватиме в цьому напрямку та визначатиме мешканців будинків, які зможуть наступними скористатися затвердженою програмою.

– Рішення про відключення в першу чергу котельні на вул. Писарській, безумовно, правильне, адже вона є найстарішою й найзбитковішою у нашому місті, – додав директор КП «Водотеплосервіс» Ігор Яковина.Встановлена потужність котельні на вул. Писарській становить 14,8 ГКал/год, а використовується 0,99 ГКал/год, тобто вона завантажена лише орієнтовно на 7%. Наші збитки по цій котельні за останній опалювальний сезон становлять 1 млн 800 тис. гривень.

Схожі матеріали за тегами: Калуш індивідуальне опалення бюджет допомога

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: