Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міська влада Івано-Франківська хоче повернути місцевий аеропорт у комунальну власність

Переглядів: 1517

Івано-Франківська міська рада хоче взяти міжнародний аеропорт міста в комунальну власність. З таким зверненням і з проханням про підтримку до обласної ради та адміністрації сьогодні, 18 липня, виступив міський голова Руслан Марцінків, передає Збруч з посиланням на ЗіК.

На його переконання, летовище має стати спільною власністю міста та області, а не бути приватним аеропортом, адже це знищує конкурентність на ринку перевезень, а отже – псує імідж Івано-Франківська на міжнародній арені.

У травні 2010 року аеропорт Івано-Франківська передали у концесію на 30 років ТОВ «Скорзонера», контроль над яким приписують олігарху Ігорю Коломойському.

«Приватники догосподарювались так, що стан об’єкта лише погіршується. Йдеться не тільки про авіаперевезення, а й про інфраструктуру. Теперішній власник не виконує своїх зобов’язань згідно з договором концесії, що, своєю чергою, призвело до того, що з летовища йдуть авіакомпанії», – зазначив Марцінків.

Якщо не почати відновлювати летовище зараз, запевняє міський голова, наслідком може стати його продаж за безцінь з подальшим занепадом та знищенням.

Фото: frankivsk.today

 

Схожі матеріали за тегами: франківськ аеропорт марцинків

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: