Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міськрада затвердила нову концепція теплопостачання Калуша

Переглядів: 1028

Калуська міська рада затвердила концепцію теплопостачання міста. Відтепер калушани укладатимуть прямі договори з Калуською ТЕЦ на обігрів своїх помешкань, а КП «Водотеплосервіс» буде займатися транспортуванням теплової енергії магістральними та місцевими мережами.

Відповідно до Концепції теплопостачання Калуша, ДП «Калуська ТЕЦ-НОВА» є виробником та централізованим постачальником теплової енергії для всіх категорій споживачів міста Калуша, які отримують теплову енергію від Калуської ТЕЦ.

За словами директора КП «Водотеплосервіс» Ігоря Яковини, концепція зводиться до того, щоб з 1 жовтня калуська ТЕЦ постачала тепло мешканцям, бюджетним установам та іншим за прямими договорами, які будуть укладені між ними і ДП «Калуська ТЕЦ».

КП «Водотеплосервіс» залишатиметься транспортувальником тепла від ТЕЦ та постачальником тепла від котелень міста.

До серпня включно з калушанами будуть проводитися тематичні зустрічі, в ході яких роз’яснюватимуть переваги переходу на прямі договори з ТЕЦ.

Своєю чергою КП «Водотеплосервіс» має розробити і затвердити тариф на транспортування теплової енергії (проєкт тарифу вже оприлюднили на сайті Калуської міської ради) та передати базу споживачів Калуській ТЕЦ.

За словами міського голови Ігоря Матвійчука, тариф на теплопостачання для населення, який діє сьогодні, є збитковим.

«Тариф той, що подали, він є економічно обґрунтованим, хочу сказати, що цей тариф діє давно у Франківську. Стосовно підняття чи не підняття, то це буде розглядатися на виконкомі Калуської міської ради і рішення буде оприлюднене», - акцентував міський голова.

Надалі Калуська ТЕЦ повинна підписати договори зі споживачами, з КП «Водотеплосервіс» (на транспортування теплової енергії), отримати ліцензії, розробити та подати на затвердження в НКРЕКП тариф на теплову енергію. КП «Водотеплосервіс» має провести інвентаризацію мереж і до кінця поточного року завершити розроблення та подати на затвердження схему теплопостачання Калуша.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш теплопостачання концепція

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: