Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Міжнародний фонд «Відродження» рекомендує громадську організацію «Калуш туристичний» та мінімануфактуру sklyanka_lab для реалізації спільного проєкту

Переглядів: 341

Міжнародний фонд «Відродження» обрав 9 організацій, які стали переможцями першого етапу конкурсу «Краудфандінг для соціального підприємництва», повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на пресслужбу Калуської міської ради.

Підтримка цих проєктів стала можливою завдяки співпраці Фонду з Європейським Союзом в рамках партнерства «EU4USociety» – спільного проєкту Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу, що спрямований на посилення залучення, сталості, спроможності, актуальності та впливу українського громадянського суспільства у вирішенні актуальних внутрішніх, регіональних та глобальних викликів. 

До участі у краудфандінгу було рекомендовано заявки таких організацій:

– ГО «Старість на радість»;

– ГО «Запоріжжя без сміття»;

– ГО «Охтирский Молодіжний Центр»;

– ГО «Подільська агенція регіонального розвитку»;

– ГО «Калуш туристичний»;

– ГО «СУВІАТО»;

– ФГ«Green for you»;

– ГО «Михайлівське товариство»;

– ГО «Науково-мистецька платформа «Острів».

Метою конкурсу є підтримка нових стартапів та зміцнення діючих соціальних підприємств, популяризація соціального підприємництва та створення позитивної практики залучення соціальними підприємствами коштів спільноти.

Пріоритети конкурсу – залучення коштів громади для підтримки створення нових або розширення діючих соціальних підприємств.

Попередньо йшлося, що брати Олег та Денис Кіндрацькі (sklyanka_lab) разом з ГО «Калуш туристичний» (Віктор Павлів) та головним спеціалістом загального відділу виконавчого комітету Калуської міської ради Мар’яною Думенко провели реєстрацію заявки на конкурс проєктів EU4USociety.

Проєкт «Sklyanka.lab – міні-лабораторія очищення Землі» передбачає ініціювання зменшення кількості сміття в місті шляхом креативної переробки склотари в предмети побуту та декору; популяризація та розвиток еко-свідомості.

Довідково:

Майстерню sklyanka_lab хлопці облаштували у гаражі. Й зараз уже мають змогу експериментувати з різними видами пляшок. Для себе, кажуть, розробили стандарт висоти, щоб їхні вироби могли утворювати відповідну серію. Вміст їхньої стандартної склянки – 250 мл. Але за бажанням екосклянки можна зробити більшими чи меншими. Залежно від пляшки-«донора» різнитимуться вони й за формою та кольором.

– Людина може принести нам будь-яку пляшку, яка чимось цінна для неї. І ми перетворимо її в ексклюзивний виріб, який берегтиме пам'ять про певну подію чи, наприклад подорож, – твердять брати.

Також із пляшок вони виготовляють свічники та самостійно заливають туди натуральні воскові свічки. Парафін не використовують принципово, бо це, хоча й дешево, але не екологічно. А натуральний віск ароматизують ефірними маслами. Наразі ця серія ще лімітована. Але, якщо буде попит, то хлопці готові експериментувати.

– Кожна рукотворна річ несе в собі тепло рук автора, частинку його душі. Майстер обов'язково залишає свій відбиток на виробі і це передається новому власнику, – кажуть Олег і Денис. І це таки так!

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: