Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині СOVID-19 пішов на спад: передихнути можна, але розслаблятися не варто – медики

Переглядів: 496

Сьогодні на оперативній нараді в міського голови  керівники медичних установ міста відзначали, що в Калуській територіальній громаді спостерігається тенденція до зниження кількості хворих на ковід.

За словами заступниці міського голови Наталії Кінаш, якщо на 24 березня за тиждень було +173 випадки інфікування коронавірусом, на 31 березня – +147 випадків, то на 7 квітня вже – +110 випадків.

Зменшилась і кількість хворих у стаціонарі.

Як повідомив медичний директор Калуської ЦРЛ Валерій Паляниця, на ранок 9 квітня у стаціонарі було 157 пацієнтів. Та хоча кількість хворих зменшується, зберігається строкатість в поступленнях. За останній тиждень в день було то 3 хворих, а потім 15 чи 20, на сьогоднішній ранок – 9.

«Із циркуляцією нових штамів перебіг захворювання помінявся, став більш швидким і агресивним, також доволі високий відсоток летальності», – відзначив медичний директор.

На лікарняному листку наразі перебувають 15 медпрацівників лікарні з підтвердженим діагнозом коронавірусної хвороби.

У Калуській міській лікарні, за  словами директора Миколи Гудима, на сьогоднішній день лікується 65 ковідних хворих, з яких 10 – іногородні. На кисневій підтримці – 12 пацієнтів.

Зменшення кількості хворих відзначив і головний лікар Калуського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Михайло Гаврилишин. Зокрема, з понеділка по четвер у поліклініці провели 302 швидких тести, з яких було 70 позитивних, це 23%. Загалом кількість позитивних тримається в районі 30-40%.

Головний лікар вважає, що наразі передихнути можна, але розслаблятися не варто.

Водночас відзначає, що зараз основне питання – це вакцинація. В останні тижні кількість провакцинованих різко зменшується. Раптом 20-30 в день. Частина людей робить висновок, що буде якась інша, краща вакцина. З уст очільників держави теж звучить, що буде вакцина Pfizer.

У зв’язку з цим Михайло Гаврилишин підняв питання про закупівлю необхідного холодильного обладнання, щоб претендувати на виділення цієї вакцини. А завозиться це обладнання під замовлення з Данії чи Італії і є дороговартісним – 758 тисяч гривень орієнтовно. Також відзначив, що фінансову підтримку в цьому можуть надати і підприємства та підприємці.

 

Схожі матеріали за тегами: Калущина ковід спад

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: