Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Калущині виплатили грошові допомоги 30 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування

Переглядів: 735

8 жовтня під керівництвом першого заступника голови Калуської РДА Оксани Канюки відбулося засідання координаційної ради у справах дітей.

Головний спеціаліст служби у справах дітей РДА Любомира Касіянчук, поінформувала про те, що щороку в Калуському районі проводиться Всеукраїнський профілактичний захід «Урок» з метою виявлення дітей, які з початку навчального року не приступили до занять у закладах загальної середньої освіти, закладах професійної (професійно-технічної), зокрема включаючи дітей шкільного віку, які проживають на території об’єднаних територіальних громад, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

Служба у справах дітей райдержадміністрації провела обстеження умов проживання всіх дітей у сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. Дітям із цих сімей надали адресну допомогу одягом та взуттям.

Зокрема, для 6 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з числа учнів навчальних закладів, придбали шкільні портфелі та шкільне приладдя. 13 дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, виплатили по 2 тис. грн одноразової грошової допомоги.

Грошові допомоги дітям виділили і ОТГ:

Новицька сільська рада ОТГ виплатила по 1 тис. грн 8 дітям, позбавленим батьківського піклування і 3 тис. грн – 1 дитині-сироті;

Верхнянська сільська рада ОТГ - по 2 тис. грн 4 дітям, позбавленим батьківського піклуванням;

Войнилівська селищна рада - по 1 тис. грн 4 дітям, позбавленим батьківського піклування.

Також на засіданні йшлося про забезпечення житлом дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Наразі усі діти з цієї соціальної категорії забезпечені житлом. Одній дитині-сироті здійснюють придбання житла.

Насамкінець члени координаційної ради підбили підсумки літнього оздоровлення дітей і стан правовиховної роботи в навчальних закладах.

За словами керівника служби у справах дітей Світлани Кіндрат, оздоровча кампанія цього року проходила в умовах запровадження карантинних заходів, спричинених гострою респіраторною хворобою COVID-19. Оздоровили одну дитину, позбавлену батьківського піклування, в таборі «Молода гвардія». На оздоровлення та відпочинок дітей з особливими потребами у 2020 році Калуському районному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виділили 28 тис. 600 грн. У зв’язку із запобіганням поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 оздоровлення дітей у поточному році не проводилось.

Підчас розгляду питання щодо правовиховної роботи в навчальних закладах зазначалося, що в школах діють ради профілактики правопорушень. Протягом поточного року служба у справах дітей райдержадміністрації перевірила стан правовиховної роботи у 5 навчальних закладах району.

 

Схожі матеріали за тегами: Калущина діти-сироти допомоги

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: