Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На «КАРПАТНАФТОХІМі» відбувся спалах випарів дихлоретану (ФОТО)

Переглядів: 1000

Вранці 22 лютого у Калуші на ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» зафіксували масштабне задимлення, котре було помітне на кілька кілометрів.

Відео, на якому видно сильний дим над підприємством, виклали в спільноті Калуський Формат.

У коментарях мешканці почали писати, що на підприємстві знову пожежа. Втім, як повідомила Бліц-Інфо прессекретар обласного ДСНС Світлана Бабушкіна, пожежі на «КАРПАТНАФТОХІМІі» немає.

«Це не пожежа. Там відбувся спалах випарів дихлоретану. Пожежі не було. До нас надійшло повідомлення. На місце виїхали рятувальники. На місці підтвердили, що відбувся спалах без подальшого горіння. Жодної небезпеки для працівників чи населення немає», – запевнила Бабушкіна.

Довідково: Дихлоретан ( Хлористий етилен ) – безбарвна рідина з солодкуватим запахом, що має формулу ClCH2-СН2Cl. Є сильним наркотичним засобом, що має сильну канцерогенну дію. При прийомі всередину чи вдиханні парів викликає отруєння, що характеризується слабкістю, запамороченням, сонливістю, головними болями, солодким смаком в роті, блюванням, почервонінням шкіри. При сильному отруєнні можлива втрата свідомості.

Нагадаємо, на початку січня на території «КАРПАТНАФТОХІМу» відбувалось факельне горіння піролізної печі (дихлоретан). Рятувальники боролися з вогнем кілька годин.

Схожі матеріали за тегами: КАРПАТНАФТОХІМ спалах випари дихлоретан

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: