Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Лімниці руйнується дамба. Середній Бабин під загрозою затопення (ФОТО)

Переглядів: 1497

1 червня за дорученням міського голови Ігоря Матвійчука відбулася виїзна нарада в Студінський старостинський округ щодо вирішення питання берегоукріплення річки Лімниця.

Комісія під головуванням першого заступника міського голови Галини Романко, за участю представників управління з питань надзвичайних ситуацій міської ради та в.о. старости Студінського старостинського округу Марії Стасюк терміново виїхала в село Середній Бабин Студінського старостинського округу Калуської міської ОТГ та провела візуальне обстеження проблемної ділянки берега Лімниці, повідомляє пресслужба Калуської міської ради.

Під час обстеження встановили, що в результаті інтенсивних опадів і різкого підняття рівня води в річці відбувається руйнування захисної дамби на лівому березі Лімниці. Це може призвести до прориву дамби (залишилося близько 1,5-2 м) та затоплення села Середній Бабин, в якому проживає 497 осіб і є 132 житлових будинки. Щоб цього не трапилося, необхідно негайно виконати роботи з укріплення берега Лімниці на відстані орієнтовно 200-300 метрів.

Тож управління з питань надзвичайних ситуацій терміново направило звернення до голови Івано-Франківської ОДА Віталія Федоріва щодо розгляду цього проблемного питання на регіональній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і сприяння у його вирішенні.

 

Схожі матеріали за тегами: Лімниця дамба руйнування Бабин Середній

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: