Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На Прикарпатті держпосадовців підозрюють у крадіжці двох тисяч тонн зерна та тисячі тонн борошна. ФОТО

Переглядів: 772

Співробітники Служби безпеки України в межах контррозвідувального захисту об’єктів критичної інфраструктури викрили розкрадання зернових посадовцями одного із хлібозаготівельних державних підприємств Івано-Франківщини.

Згідно з документацією, на підприємстві мали зберігатися понад дві тисячі тонн зернових та більш як тисяча тонн борошна, що належать ПАТ "Аграрний Фонд". Проте у сховищах було лише 35,5 тонн зерна та 15 тонн борошна. Частина продукції відноситься до держрезерву країни.

За попередньою інформацією, державні зернові та борошно були протиправно реалізовані керівництвом підприємства приватним структурам. Сума збитків, завданих державі через незаконні розтрати, становить п'ятнадцять мільйонів гривень, інформує прес-служба СБУ в Івано-Франківській області.

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили в офісних приміщеннях підприємства фінансово-господарську документацію, зокрема матеріали щодо руху зерна, які підтверджують протиправну діяльність. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено реєстраційні документи та печатки держустанови, які нібито вважалися втраченими.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.

Заходи з викриття протиправної діяльності посадовців проводились Управлінням СБУ в Івано-Франківській області спільно з Головним Управлінням контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: