Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На сесії міськради обговорили проблему наркоманії в Калуші

Переглядів: 814

Начальник Калуського відділу поліції Андрій Кушик прозвітував на сесії Калуської міської ради, яка відбулася 28 січня, про заходи протидії незаконному обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів.

У 2020 році калуські правоохоронці задокументувати 77 випадків незаконного обігу наркотичних засобів. З них 51 випадок – це зберігання наркотичних препаратів, 11 випадків – вирощування наркотичних рослин, збут наркотичних засобів та два випадки – зберігання прекурсорів (речовини, що використовуються для приготування наркотичних і психотропних речовин). 25-ти особам оголосили підозру, 31 кримінальне провадження направили до суду. Наймолодший фігурант – з 2001 року, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на KalushNews.city.

– Проблема у місті насправді дуже велика, – констатував Андрій Кушик. – І поліції без допомоги громадськості, депутатського корпусу не впоратися. Адже, щоб відкрити справу, треба задокументувати факт злочину. А це не так легко. Наприклад, не так давно до мене звернулася одна мама. Розповіла, що її син міг купити наркотичні препарати, адже одного разу у нього була неадекватна поведінка. Проте коли я запропонував поговорити з хлопцем, аби з’ясувати, де і в кого він купив наркотики, задокументувати факт, щоб мати змогу покарати винного, вона відмовилася.

Депутатка Оксана Гук поцікавилася у начальника Калуського відділу поліції, чи знає він про те, що зараз молодь здебільшого купує наркотичні препарати за допомогою мережі Інтернет:

– Такі закриті групи є у фейсбуці, інстаграмі, телеграмі. Коли мені вперше показали таку групу, я була в шоці. Просто домовляються про купівлю, перераховують гроші, а їм кажуть, де знайти «закладку».

– Так, поліція знає про такі групи, – відповів очільник поліції. – Але щоб задокументувати такий факт, потрібна співпраця з кіберполіцією. Окрім того, соцмережі самі часто блокують такі групи. Тож найчастіше ми просто затримуємо тих, хто купує, а не продає наркотики. Як я говорив, найбільша проблема — це відсутність співпраці громади з поліцією.

Депутатка Алла Попельницька додала:

– На єврейському кладовищі часто роблять «закладки», у приміщенні ратуші збираються певні соціальні групи… Ми повинні спільно вирішувати ці проблеми.

Вона попросила звернути додаткову увагу на нічні заклади, де проводять дискотеки.

Також Оксана Гук просила звернути увагу на крамниці, які у центрі міста цілодобово продають спиртне дітям 12-15 років.

І продавців, і власників уже не раз притягували до адміністративної відповідальності. Я особисто говорив із кількома підприємцями. Але, схоже, їм вигідніше заплатити дві-п’ять тисяч штрафу, ніж перестати порушувати закон, – зауважив Андрій Кушик.

Депутат Сергій Воконоголь акцентував увагу на іншому мікрорайоні Калуша – вулиці Хіміків та на роботі поліції:

– Наш район завжди був, можна сказати, криміногенним. Продаж-купівля наркотичних препаратів там відбувається постійно. При цьому на вулиці Хіміків є вісім відеокамер. Чому не фіксуються порушення? Раніше навіть був випадок: жителі зателефонували на «102», бо побачили, як продавали наркотики, але правоохоронці так і не приїхали. Я розумію, що поліції важко, штат не такий, як хотілося б, але давайте дійсно співпрацювати.

Депутати Олександр Соколовський та Сергій Шийко звернули увагу на організацію дорожнього руху – встановлення пішохідного переходу по вулиці Євшана (біля автозаправки «Укрнафта») та обмеження паркування на вулиці Степана Бандери.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш наркоманія обговорення сесія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: