Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

На виробництві «КАРПАТНАФТОХІМу», де трапилася пожежа, проводяться ремонтні роботи і заміна обладнання

Переглядів: 1481

Питання відновлення роботи установок виробництва етилену та поліетилену після завершення ремонтно-відновлювальних робіт в цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу, де 12 січня сталася пожежа, є нині пріоритетним.

Про це наголосив на оперативній нараді за участю головних спеціалістів, начальників виробництв, управлінь і служб ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» генеральний директор Іван Підсадюк, повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

Задля вчасного та якісного виконання завдань з ремонту та заміни пошкодженого обладнання роботи ведуться цілодобово із залученням спеціалістів сторонніх організацій та підприємств.

Разом із технологічним персоналом та працівниками ремонтного управління підприємства тут трудяться спеціалізовані бригади ТОВ «НАФТОХІМ СПЕЦ МОНТАЖ» (Миколаїв), Української будівельної асоціації (УБА) з Калуша та Гребінківського машинобудівного заводу з Київщини. Роботи з діагностики обладнання було доручено виконати спеціалістам СП «Товариство технічного нагляду ДІЕКС» з Дніпра, зазначив начальник виробництва етилену і поліетилену Іван Федорів.

До ведення ізоляційних робіт залучили також  спеціалістів уже згаданого товариства з Миколаєва та підприємств «Укрбуденергозахист» з Вінниці й «Укртеплозахист» з Калуша. І сьогодні бригади зазначених підприємств ведуть роботи з облаштування нової так званої холодної ізоляції поліуретаном та мінеральною ватою.

Згідно з результатами діагностики, все обладнання і трубопроводи, які вже не підлягали експлуатації, були демонтовані й відразу розпочалися роботи з їх заміни. До кінця поточного тижня на виробництві має вже бути все те, що необхідне для ведення відновлювальних робіт, в тому числі і два нові теплообмінники, які будуть виготовлені на Гребінківському машинобудівному заводі. Роботи з їх монтажу, а також із заміни частини металоконструкцій трубопроводів виконуватимуть працівники підприємств ТОВ «НАФТОХІМ СПЕЦ МОНТАЖ» та УБА.

Водночас Іван Федорів розповів, що з метою об’єктивного визначення причин загорання наразі на виробництві працює комісія, до складу якої входять перші керівники підприємства та його головні спеціалісти. Також до проведення відповідних експертиз запрошені науковці та іноземні спеціалісти, зокрема фахівці ДП «ДКТБ Інститут електрозварювання ім. Є.О.Патона НАН України», Національного університету «Львівська політехніка», німецької фірми «Лінде» як ліцензіара установки, а також товариства «ДІЕКС-ВЕСТ» з Івано-Франківська.

Представники всіх вищезазначених підприємств та наукових закладів вже побували на виробництві й провели відповідні дослідження, тож тепер очікують на результати, які й дозволять встановити причину загорання.

Все обладнання як етиленової, так і поліетиленової установок виробництва перебуває в стані так званого гарячого простою, коли всі трубопроводи й інші вузли заповнюються азотом. З метою підтримки обладнання в необхідному температурному режимі працюють паровий котел, одна піч піролізу (для підтримання необхідної температури в масляній колоні), а також система водооборотного циклу. Тобто технологічний персонал виконує всі ті роботи, які мають забезпечити належний пуск установки.

Нагадаємо, що 12 січня о 21:08 на пункт зв'язку Державної пожежно-рятувальної частини №24 з охорони об’єктів ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» надійшло повідомлення про пожежу в корпусі №424 цеху піролізу, компримування та поділу пірогазу виробництва етилену та поліетилену  ТОВ «КАРПАТНАФТОХІМ» поблизу Калуша.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: