Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Надходження від акцизного податку у Калуші зросли. Але чеки видають не всі

Переглядів: 1022

У Калуші відбулося засідання комісії з контролю за здійсненням роздрібної торгівлі підакцизними товарами та плати за землю на території міста, під час якого проаналізували стан поступлень до міського бюджету від плати за землю та сплати акцизного податку.

За інформацією сайту Калуської міської ради, до міського бюджету від плати за землю (земельного податку та орендної плати) від юридичних і фізичних осіб за 9 місяців цього року  надійшло 68773,7 тис. грн, що на 3% більше ніж за відповідний період минулого року. 

Від реалізації підакцизних товарів за 9 місяців до бюджету надійшло 11956,5 тис. грн акцизного податку, що майже на 12% більше ніж за аналогічний період минулого року.

Також члени комісії проаналізувавши поступлення в розрізі платників і відзначили значний ріст поступлень акцизного податку у ТОВ «Екопродвін», ТОВ «Прикарпатський торговий дім», АТБ.

Проте занепокоєння викликають надходження акцизного податку з роздрібної торгівлі підакцизними товарами від фізичних осіб-підприємців, які становлять переважно від 300 до 3000 грн в місяць, що не відповідає реальній реалізації підакцизних товарів.

Відповідно були проаналізовані основні чинники, які впливають на повноту сплати земельного податку, орендної плати за землю і сплати акцизного податку.

Відтак робоча група з контролю за здійсненням роздрібної торгівлі підакцизними товарами відвідала 7 підприємств роздрібної торгівлі: магазин «Загір’я» на вул. Сагайдачного,12, крамниці «Водограй плюс» на вул. Козоріса, 33а, «Світанок ВВ» на вул. Київській, 101, «Казка плюс» на вул. Мартинця, 45а, «Смак» на вул. Долинській, 45, «Рома»  на вул. Долинській, 44, торговий павільйон «Маріанна» на вул. Київській, 124 і кафе «ОстАп» на вул. Рубчака, 2в.

В ході перевірки встановили, що чеки за придбаний товар, видавали не у всіх підприємствах роздрібної торгівлі, де були покупці. Зокрема, чек за придбане пиво не видали у крамниці «Світанок ВВ» і «Водограй плюс».

До суб’єктів господарювання, де виявили порушення, будуть вжиті заходи згідно із чинним законодавством.

А калушан закликають при придбанні алкогольних напоїв чи сигарет вимагати чек, тоді 5% акцизного податку надійде у міський бюджет.

Схожі матеріали за тегами: Калуш акцизний податок сплата

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: