Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Незалежність України: історичні витоки і перспективи». У Калуші відбувся круглий стіл (ФОТО)

Переглядів: 435

20 серпня у Центральній бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка відбувався круглий стіл «Незалежність України: історичні витоки і перспективи». Захід присвячений 30-й річниці проголошення державної Незалежності України.

З привітальним словом під час заходу виступила директор Калуського фахового коледжу економіки права та інформаційних технологій ІФНТУНГ Анна Тимків, яка наголосила, що процес державотворення був складний і тривалий у часі. В різні епохи  українці мали власні держави, проте втрачали їх через незгоди всередині країни та зовнішні завоювання, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на Калуського фахового коледжу економіки права та інформаційних технологій.

Викладач циклової комісії з права Олег Ониськів, який модерував цей захід, провів медіалекцію та ознайомив присутніх із державними утворення, які існували на території України. Зокрема лектор звернув увагу на державу Карпатської України, яка була проголошена в березні 1939 року. Державне утворення проіснувала недовго, однак вплинуло на національну свідомість українців та пробудило прагнення до власної державності.

З доповідями також виступали студенти правники Юлія Ленцик, яка проаналізувала та надала оцінку зовнішнім і внутрішнім загрозам національної безпеки України, і Адріана Томащик, яка охарактеризувала ознаки держави.

На заході Світлана Костів, керівник апарату Калуського міськрайонного суду, донесла інформацію про склад та роботу структурних підрозділів суду. Марія Кулик, помічник заступника голови суду, ознайомила присутніх з проблематикою злочинів проти основ національної безпеки України.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш бібліотека круглий стіл незалежність

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: