Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Перевізників району зобов’язали проводити поточну дезінфекцію громадського транспорту

Переглядів: 626

12 березня голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець провела нараду з перевізниками. У заході взяли участь фахівці епідеміологічних служб.

На початку наради Жанна Табанець наголосила на належному санітарному утриманні громадського транспорту та проведенні в транспорті профілактичних заходів з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції в районі, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

Присутнім надали рекомендації МОЗ України щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу при наданні транспортних послуг. Першочергово це розповсюдження інформаційних постів про профілактику вірусу, недопущення до роботи працівників з ознаками респіраторних захворювань, забезпечення працівників засобами індивідуального захисту та проведення дезінфекції салонів транспортних засобів.

Статистику розповсюдження коронавірусу та інших вірусних інфекцій довів до відома присутніх перевізників начальник управління Держпродспоживслужби в районі Григорій Химич. У своєму виступі начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби в районі Оксана Ананєвич розповіла про основні санітарні вимоги у громадському транспорті.

Завідувач міськрайонного відділу обласного лабораторного центру Богдан Пеленичка підкреслив, що з часом тема коронавірусу буде не актуальна, але не варто забувати, що багато людей мають інші захворювання: ГРВІ, туберкульоз, гепатити, що є не меншим ризиком для мешканців району. Саме тому необхідна поточна дезінфекція транспортних засобів, адже це може убезпечити людей від вірусних захворювань.

В результаті були прийняті рішення: проводити поточну дезінфекцію громадського транспорту, керуватися рекомендаціями МОЗ щодо проведення профілактичних заходів з недопущення поширення випадків коронавірусу та довести їх до відома водіїв.

Додамо, що міських перевізників комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Калуської міської ради зобов’язала проводити дезінфекцію транспортних засобів двічі на добу.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: