Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

«Під омофором неба». Валентина Корнійчук презентувала свою третю збірку поезій (ФОТО)

Переглядів: 572

Митці Калуської громади продовжують творити та допомагати ЗСУ.

29 червня у Центральній бібліотеці імені Тараса Шевченка було презентовано третю збірку поезій «Під омофором неба» калуської авторки Валентини Корнійчук, дружини калуського письменника Василя Ганущака. Видання книги частково профінансовано із бюджету Калуської ОТГ.

Валентина Корнійчук (Ганущак) – учителька, майстриня поетичного слова, просвітянка, членкиня Союзу українок, інформує «Калуш ФМ» з посилання на ЦБ. Зі шкільних років писала вірші. Вони були надруковані в збірнику «Відлуння», часописах «Перевал», «Тижневик Галичини», «Новий час», «Дзвони Підгір’я» та ін. У 2011 році світ побачила перша збірка поезій – «Причетність», а в 2020-му, частково за підтримки фінансування із міського бюджету, була видана та презентована друга збірка авторки «СвітлоТінь». Валентина Іванівна упорядкувала та видала книжку спогадів «Причали мої за обрієм...», присвячену пам’яті поета і перекладача Василя Ганущака (2014), зібрала матеріали до книжки Василя Ганущака «Жбан запашного напою» (2017) (упорядник Євген Баран).

Презентована збірка «Під омофором неба» складається з шести розділів. «Акварелі» – одухотворені пейзажі з невід’ємною присутністю ліричної героїні, в яких домінує тема жінки в усіх її іпостасях. У другий розділ «Звільнення з полону рим» вміщено верлібри. Цей жанр поодиноко представлений і в попередніх збірках, але вперше новим верлібрам авторка виділила окремий розділ. «У пам’яті та серці закарбоване» – це присвяти рідним, друзям, дорогим серцю місцям, незабутнім подіям.

Розділ «Від гріха до любови» (цикл сонетів) – це перша спроба Валентини Корнійчук осягнути цю класичну поетичну форму. Цікаво змальована історія перших людей в Едемі з проекцією на земні проблеми. «Не гасне у душі любов» – особистісне висвітлення вічної теми кохання. В останньому розділі «Монологи К.Ш.» авторка не просто подає власну неординарну інтерпретацію висловів відомої француженки Коко Шанель про моду, жінку, кохання, а скоріше під прикриттям цього образу розкриває внутрішній світ ліричної героїні.

Модераторка заходу, членкиня Національної Спілки письменників України, Заслужена вчителька України, громадська діячка Оксана Тебешевська відзначила добре володіння технікою віршування авторки збірки, чіткість її світогляду, певну відстороненість ліричної героїні і чистоту поетичної мови.

Привітали авторку з виходом нової книги голова Калуської міської філії «Союзу українок», керівниця театру «ЛюбАрт» Любов Липовська та молоді актори, які читали поезії з презентованої збірки.

Приємними враженнями про зустріч поділилися калуські літератори Іван Ткачик, Богдан Сімків, краєзнавець Іван Тимів та інші.

Присутні на заході мали можливість придбати як презентовану книгу, так і інші видання Валентини Корнійчук з автографом авторки. А всі кошти від продажу книг будуть перераховані на допомогу нашим ЗСУ.

 

Схожі матеріали за тегами: ЦБ Валентина Корнійчук збірка презентація

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: