Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Поблизу Голиня облаштували новий майданчик для вагового контролю (ФОТО)

Переглядів: 1925

На замовлення Служби автомобільних доріг в Івано-Франківській області на 56 км автодороги державного значення Н-10 Стрий – Мамалига, в селі Голинь Калуського району, облаштували майданчик для габаритно-вагового контролю вантажівок.

Це продовження передбаченого проектом комплексу ремонтних доріг на цій ділянці автошляху, повідомляє Служба автомобільних доріг.

Дорожні будівельники ТОВ «ПБС» спорудили майданчик при в’їзді до населеного пункту, одразу біля естакади, за кошти із Держбюджету, передбачені на експлуатаційне утримання дороги Н-10 Стрий – Мамалига. 

На дорогах державного значення Н-09 Мукачеве – Львів та Н-10 Стрий – Мамалига загалом функціонує сім майданчиків для габаритно-вагового контролю. Найближчим часом з’явиться ще один на автомобільній дорозі Н-10 Стрий – Мамалига – у селі Тяпче Долинського району.

На дорогах державного значення заборонений рух транспорту вагою понад 40 т. Для шляхів місцевого значення допускається вага, яка не перевищує 24 т. Перевантажені фури є однією з причин руйнування дорожнього покриття.

В Україні норми для загальної ваги вантажівок значно перевищують встановлені в ЄС. За європейськими стандартами, двовісні фури не повинні перевищувати вагу 18 т, тривісні – 25 т, а чотиривісні – 32 т. Вага в 40 т допустима тільки для деяких комбінованих вантажівок із 4-6 осями.

Контроль над вагою вантажівок здійснює Укртрансбезпека. У них є мобільні вагові комплекси, що дозволяють проводити зважування безпосередньо на дорозі.

 

Схожі матеріали за тегами: Голинь майданчик ваговий котроль

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: