Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Працівникам «Карпатнафтохіму» можуть зменшити зарплату. Вони готові до протестів

Переглядів: 6374

Працівники калуського підприємства «Карпатнафтохім» повідомили виданню «Відголос», що їм можуть суттєво зменшити надбавки до зарплат.

«Відголос» наводить цифри, що  працівники «Карпатнафтохіму», які отримували  24% надбавки до зарплати, можуть отримувати лише 12%. Ті працівники, які мали 8% надбавки, в майбутньому можуть отримувати лише 4%.

«Відголос» пише про «повне ігнорування власниками підприємства, зокрема, народним депутатом від «Народного Фронту» Андрієм Іванчуком, норм безпеки працівників та невиплата відповідної зарплати, з врахуванням ризиків, небезпек та шкідливих умов праці».

Також у матеріалі йдеться, що вимоги трудового колективу щодо проведення атестації робочих місць з приводу фіксації шкідливих умов праці та відповідних виплат за них вже багато місяців поспіль блокуються адміністрацією.

Як повідомили «Відголосу» активісти незалежної профспілки «Захист праці» на ТОВ «Карпатнафтохім», згідно планів власника підприємства планується із колишньої повної заробітної платні (погодинна оплата, премія, доплата за шкідливість) працівникам-нафтохімікам залишити тільки погодинну оплату, що еквівалентно 6-7 тис грн.

Також у власників підприємства є намір зменшити відпустку з 31 до 24 днів і повністю зняти усі дотації працівникам на харчування.
«Відголос» повідомляє, що оприлюднені плани адміністрації «Карпатнафтохіму» викликали в трудовому колективі протести. Незалежна профспілка «Захист праці», що діє на підприємстві, закликала працівників поки утриматися від масового звільнення.

Як повідомили «Відголосу» працівники «Карпатнафтохіму», вони мають намір у найближчі дні масово відмовитися від виконання будь-яких робіт, пов`язаних із викидами небезпечних та отруйних речовин.

Також, за інформацією «Відголосу»,  працівники «Карпатнафтохіму» заявляють про можливість початку масових акцій протесту та перекриття доріг, щоб не пропускати фури з продукцією. Також говорять про оголошення загального страйку на підприємстві і масового невиходу працівників на зміни.

Фото: Львівська політехніка

Схожі матеріали за тегами: Карпатнафтохім зарплати протести

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: