Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Причини підтоплень у Калуші вивчали фахівці харківського «Укргідропроекту»

Переглядів: 1474

У Калуші з робочою поїздкою побували фахівці  ПрАТ «Укргідропроект» (Харків), які окреслили першочергові інженерні заходи для недопущення та ліквідації підтоплень у місті.

Нагадаємо, що проливні дощі, які пройшли 20-21, 29 травня на території Калуша, призвели до різкого підйому рівнів води у річках Млинівка, Сівка і водовідвідних канавах. Стихія завдала значних збитків населенню міста через підтоплення житлових будинків, господарських приміщень, присадибних ділянок. Внаслідок стихії загинула одна особа.

Фахівці ПрАТ «Укргідропроект» приїхали у місто для візуального огляду територій, отримання необхідної інформації з першоджерел і оцінки ситуації, що склалася, а також встановлення можливих причин такого наводнення, повідомляє прес-служба Калуської міської ради.

На завершальному етапі роботи була проведена нарада під головуванням міського голови Ігоря Матвійчука, на якій окреслено необхідність першочергових інженерних заходів для недопущення та ліквідації підтоплення у місті та розроблено і затверджено багаторічну програму щодо вирішення важливих проблем.

Серед першочергових заходів, запропонованих спеціалістами ПрАТ «Укргідропроект», наступні:

- реалізація інженерних заходів, які дозволять організовано здійснювати збір та відведення зливових опадів за межі підтоплюваних територій (збільшення габаритів нагірної канави та посилення її кріплення, реконструкція мережі водовідвідних каналів, проведення їх розчистки);

- розчистка русла водотоку Млинівки на необхідних ділянках, де спостерігається максимальне замулення, зростання та відповідно стиснення русла;

- влаштування мережі зливової каналізації в цих мікрорайонах міста, яка дозволить своєчасно та організовано відводити поверхневі води.

За попередніми оцінками, вартість реалізації першочергових інженерних заходів може складати сотні мільйонів гривень, тому потрібно їх вирішувати поетапно.

Для виконання будівельно-монтажних робіт необхідна розробка проектної документації, частина з якої може бути розробленою фахівцями ДРПВІ «Львівдіпроводгосп», які свого часу займалися проблемами осушення мікрорайону Підгірок.

Наразі силами комунальних підприємств міста протягом двох останніх місяців здійснюються відновлювальні роботи річки Млинівки в Підгірках, Хотіні та Загір’ї. Зокрема, проводиться розчищення русла річки від рослинності, захаращень берегів побутовими відходами з метою збільшення пропускної здатності річки; розчистка та поглиблення водовідвідних канав на окремих вулицях міста; підсипка піщано-гравійних сумішей з метою відновлення розмитих ділянок доріг на окремих вулицях міста.

Виконання невідкладних заходів щодо ліквідації наслідків стихії та відновлення нормальної життєдіяльності мешканців міста виконуються за рахунок коштів міського бюджету.

Схожі матеріали за тегами: Калуш підтоплення причини «Укргідропроект»

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: