Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Про фестиваль «Бігус-2019» у Калуші написав спеціалізований сайт «Фестивалі»

Переглядів: 1540

Сайт “Фестивалі” розповідає про фестивалі  України та світу. Тут написали про калуський фестиваль «Бігус-2019». 

На сайті «Фестивалі» йдеться, що метою проведення  «Бігусу-2019» є збереження, розвиток і популяризація українських національних традицій, кухні. Крім того, захід присвячено Дню міста Калуш.

Калуський фестиваль бігусу увійшов у ТОП-5 фестивалів Прикарпаття. Головна його ідея – популяризація внутрішнього туризму та підвищення культури подорожі Україною, презентація туристичного потенціалу Калуша з урахуванням його специфіки, культури, особливостей, природного багатства та іншого надбання.

Нагадаємо, що бігус – це  страва, притаманна бойківській кухні. Не варто плутати її з польським бігосом – тушкованою капустою з м’ясом і сухофруктами.

В основі бігусу – квашений смугастий рожевий буряк, який ще називають польським. Використання цього буряка в інших стравах наразі невідоме. Польський буряк з наваристим бульйоном утворює надзвичайно смачний святковий суп. Страва смакує не лише з хлібом, а й у прикуску з відвареною картоплею.

Відома калуська господиня Любов Біріна зауважує, що бігус є родзинкою святкового столу. Комбінація дуже наваристого бульйону з кількох видів м’яса: домашньої качки, півника, телятини та свинини і квашених буряків. Бурякі для бігусу використовують спеціальні — вони так і називаються бігусні: рожевого кольору, зі смужками».

Свято «Бігус-2019» відбудеться в міському парку культури імені Івана Франка в останні вихідні травня.

Фото: Нафтохімік

Схожі матеріали за тегами: бігус фестиваль

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: