Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Районний ЦНАП передасть повноваження з надання адміністративних послуг ЦНАПам місцевих ОТГ (ФОТО)

Переглядів: 1810

5 березня голова Калуської райдержадміністрації Жанна Табанець провела нараду із головами об’єднаних територіальних громад району, на якій йшлося про передачу повноважень з надання адміністративних послуг від ЦНАПу Калуської РДА до ЦНАПів ОТГ з метою їх наближення до мешканців громад.

На території Калуського району реалізовується програма «U-LEAD з Європою». Це одна з найбільших програм міжнародної технічної допомоги для України з підтримки децентралізації, яка фінансується Європейським Союзом та спрямована на покращення якості надання адміністративних послуг для населення. Програма має на меті створення або модернізацію близько 600 ЦНАПів у містах, селищах і селах України, насамперед - в ОТГ. Найголовнішою метою є наближення адміністративних послуг до мешканців, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

В об’єднаних територіальних громадах створені центри надання адміністративних послуг, які є учасниками міжнародної програми. Правда, ще не всі із них мають необхідну техніку та програмне забезпечення, щоб повною мірою надавати всі необхідні послуги. Проте мають можливість відрядити на навчання своїх працівників до районного ЦНАПу, щоб оволодіти необхідними знаннями, уміннями та навичками. Адже районний ЦНАП є одним із кращих в області.

За словами керівника ЦНАПу РДА Ярослави Гасяк, у 2019 році установою надано понад 23 тисячі адмінпослуг. У зв’язку із завершенням реформи децентралізації буде ліквідовано райдержадміністрації, в т.ч. і ЦНАПи РДА. До слова, на Коломийщині вже ліквідовано районний ЦНАП. Тож постає необхідність здійснити передачу повноважень з надання адміністративних послуг до ЦНАПів ОТГ.

Голови та заступники голів об’єднаних громад розповіли про стан справ з надання адміністративних послуг в ОТГ. Найчастіше люди в селах ОТГ звертаються до місцевих ЦНАПів, щоб отримати соціальні послуги, тоді як за земельними послугами їдуть до районного ЦНАПу.

Відтак на нараді обговорили організаційні питання, які передують передачі надання адміністративних послуг соціального характеру до ЦНАПів ОТГ.

Схожі матеріали за тегами: КАуський ЦНАП послуги ОТГ

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: