Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Середньостатистична родина на Івано-Франківщині складається з трьох осіб

Переглядів: 997

Головне управління статистики в Івано-Франківській області вивчало соціально-демографічні характеристики сімей Івано-Франківщини. Результати опитування домогосподарств показали, що на Прикарпатті проживає 450,4 тис. домогосподарств, що становить 3% загальної їх кількості в Україні. Із загальної кількості домогосподарств області 54,9% проживають у сільській місцевості, 45,1% – у містах.

Середньостатистична родина на Прикарпатті складається з трьох осіб. Водночас 34,6% — це сім’ї з чотирьох та більше осіб, 27,4% та 25,2% — родини, у складі яких три та дві особи відповідно, 12,8% — одинокі. Серед регіонів країни Івано-Франківщина посідає третє місце за часткою сімей, у складі яких чотири та більше осіб.

Близько половини (48%) родин області мають дітей віком до 18 років, серед них 72,3% виховують одну дитину, 24,6% – двох, решта – трьох і більше дітей. Дві дорослі людини є у складі понад половини домогосподарств з дітьми, три та більше особи – у 41,9% цих сімей. Разом з тим, 3,6% домогосподарств утримує лише одна доросла особа, у більшості з них виховується по одній дитині.

Серед домогосподарств без дітей більше половини – одинаки, з яких 70,3% – особи непрацездатного віку.

Майже 75% родин нашого краю у своєму складі мають працюючих осіб, які в значній мірі забезпечують матеріальний добробут сімей. Зокрема, половина має двох працюючих осіб, кожне десяте домогосподарство – трьох і більше таких осіб, а 40,3% – тільки одного працюючого. Коефіцієнт економічного навантаження на працюючого члена домогосподарства (відношення загальної кількості членів домогосподарства до кількості працюючих) в області становить 2,35 (в Україні – 2,56). Серед регіонів цей показник найвищий у Хмельницькій області – 3,16, найнижчий у м.Києві – 2,22.

Схожі матеріали за тегами: статистика населення

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: