Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Сесія Калуської райради. Територіальним громадам передали бюджетні установи і комунальне майно Рожнятівщини та Долинщини

Переглядів: 920

22 грудня відбулося пленарне засідання 2-ої сесії Калуської районної ради.

У роботі сесії взяли участь голова райдержадміністрації Жанна Табанець, перший заступник голови РДА Оксана Канюка, депутат обласної ради Ігор Очкур, керівники установ та організацій району, голови громад, журналісти місцевих мас-медіа, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

На сесії йшлося про передачу бюджетних установ, розташованих у населених пунктах Рожнятівщини і Долинщини, до комунальної власності Долинської міської, Рожнятівської, Перегінської, Вигодської селищних, Дубівської, Спаської і Новицької сільських територіальних громад.

Крім того, депутати прийняли за основу рішення про Регламент районної ради, відтак внесли зміни до районних бюджетів Калущини, Долинщини і Рожнятівщини на поточний рік.

Також обранці громади внесли зміни до складу постійних комісій районної ради.

На сесії розглянули і головний фінансовий документ – проєкт районного бюджету на 2021 рік, який презентувала начальник фінансового управління РДА Людмила Федун.

За словами головного фінансиста району, доходи районного бюджету у 2021 році становитимуть 87,7 тис. грн. Таку ж суму передбачено і у видатках, у т. ч. видатках загального фонду районного бюджету. Оборотний залишок бюджетних коштів районного бюджету складатиме 500 гривень, що становить 0,57% видатків загального фонду районного бюджету, а резервний фонд районного бюджету – у розмірі 700 гривень, що становить 0,80% видатків загального фонду районного бюджету.

Уся сума доходів – це сплата за оренду комунального майна. Варто зазначити, що з 1 січня 2021 року усі територіальні громади перейдуть на прямі бюджетні відносини з державним бюджетом, оминаючи районний.

Як повідомив на сесії районної ради головний бухгалтер даної установи Олег Маліборський, незабезпечення видатків на утримання Калуської районної ради у наступному році становить 7 млн 642 тис. грн.

Схожі матеріали за тегами: Калуська райрада сесія

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: