Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Шахраї «рулять». За розблокування картки і виграш авто жительки Калущини заплатили 12 тисяч гривень

Переглядів: 1032

7 лютого до Калуського відділу поліції звернулася 56-річна мешканка одного із сіл району. Жінка розповіла, що на її мобільний телефон зателефонував невідомий, який представився працівником служби безпеки одного із банків міста та повідомив, що її банківська картка заблокована.

За його словами, для вирішення цієї проблеми потрібно перевести гроші в сумі 8000 гривень на мобільний номер телефону, повідомляє сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Повіривши шахраєві, потерпіла пішла до відділення банку та здійснила перерахунок вищевказаної суми.

В іншої жительки Калущини шахраї видурили 4100 гривень. Як з’ясувалося, напередодні на мобільний телефон потерпілої надійшло смс-повідомлення про нібито виграш жінкою автомобіля «КІА». Коли вона передзвонила на вказаний номер, їй повідомили, що за бажанням вона може отримати або виграш, тобто автівку, або гроші за неї.

Заявниця вказала, що вибирає гроші, але передумовою для отримання омріяного призу був перерахунок вищевказаної суми як податкового збору від призу. Жінка погодилась на такі умови. Після того як переслала гроші, усвідомила, що потрапила до рук шахраїв і зателефонувала до поліції.

За цими фактами розпочаті кримінальні провадження за ч. 1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Схожі матеріали за тегами: Шахрайство Калущина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: