Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Щоб уникнути підтоплень будинків, у Підгірках збудували новий міст через канал (ФОТО)

Переглядів: 366

Вчора, 14 грудня, міський голова Андрій Найда за участі начальника управління будівництва та розвитку інфраструктури Богдана Грущака, директора ТОВ СП «Будучність» Романа Павліва та представника громадськості Романа Безрукого оглянули виконані роботи з укріплення берегів та будівництва моста у житловому масиві Підгірки.

У 2020 році до міського голови звернулися мешканці вулиць Зеленої, Могильницького та Врубеля, які скаржилися на постійне підтоплення будинків, оскільки колишній місточок не справлявся з великою кількістю води. Депутати Калуської міської ради розглянули звернення, працювала виїзна комісія і в тому ж 2020 році було прийняте рішення про виділення коштів на будівельні роботи, зокрема на розширення каналу і обкладення його плитами та будівництво моста, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на сайт Калуської міської ради.

Переможцем тендеру на будівництво моста стало ТОВ СП «Будучність». На ці роботи витрачено 521 тис грн.

Керівник ТОВ СП «Будучність» Роман Павлів зазначив, що їхня організація спеціалізується на будівництві таких споруд. За їхніми підрахунками, міст у Підгірках – п'ятдесят другий. Були і великі об’єкти, серед них – міст протяжністю 156 метрів у с. Довге-Калуське.

«Для будівництва моста у Підгірках ставили терміни більше 2-ох місяців, але справилися за місяць. Працювали допізна, підключали прожектори, аби встигнути, оскільки дозволяли погодні умови. Хоча міст короткий, проїжджа частина в межах 5 метрів, але затрати не істотно менші, ніж він був би 10-метровим. Адже будівництво передбачало встановлення берегових опор, на облаштування яких йде значна сума коштів. При проектуванні старого моста були допущені помилки. І необхідно було здійснити деякі додаткові роботи, які підприємство виконало за власні ресурси на суму понад 150 тис. грн. Ми робили це для міста», – розповів Роман Павлів.

Роман Безрукий, який мешкає по вулиці Могильницького, 24, зазначив: «Рівень води у дворах, підвалах жителів вулиць при паводках піднімався до 0,7 м. Ми зверталися до влади ще з 2017 року. Але роботи розпочалися лише цьогоріч. І я вдячний міському голові Андрію Найді та службам, що виділили кошти на укріплення берегів та будівництво моста. І на сьогодні роботи вже завершені».

Андрій Найда також підкреслив, що якісні, вагомі результати можливі лише завдяки співпраці професіоналів своєї справи та не байдужих громадян, які піклуються про свою громаду.

 

Схожі матеріали за тегами: Підгірки канал міст укріплення берегів

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: