Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Школи Калуша йдуть на двотижневі канікули, а садки, спортивні зали і кафе – зачиняються

Переглядів: 2001

З понеділка, 31 серпня, у Калуші вводяться карантинні обмеження відповідно до вимог «червоної» зони, до якої потрапило місто за рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС. Йдеться про припинення освітнього процесу, заборону роботи спортивних залів, кінотеатрів, торгово-розважальних центрів та кафе і ресторанів.

Щодо закладів освіти міста, то на позачерговому засіданні міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийняте рішення про відтермінування на два тижні початку навчального року за рахунок зимових канікул. А ось діти в селах, що входять до Калуської ОТГ, які зараз в «помаранчевій» карантинній зоні, підуть до школи, як і планувалося, з 1 вересня. Справа в тім, що поділ на зони відбувається на рівні міст обласного значення і районів, а не на рівні об’єднаних територіальних громад.

Загалом заклади освіти Калуської ОТГ, за словами міського голови Ігоря Матвійчука, до роботи в умовах карантину готові. За рахунок місцевого бюджету придбані маски для працівників та засоби для дезінфекції і антисептики. Школярів середніх і старших класів масками мають забезпечити батьки, а молодші можуть ними не користуватися.

Дитячі садочки на час перебування Калуша в «червоній» зоні працювати не будуть.

Також у місті з 31 серпня заборонена робота кафе і ресторанів,окрім роботи на виніс, спортивних залів і кінотеатрів.

Магазини та ринки працюватимуть у звичному режимі із дотриманням усіх протиепідемічних заходів.

Додамо, що місцева влада не має повноважень посилювати чи послаблювати карантинні обмеження, це вирішує Державна комісія з питань ТЕБ та НС. Проте депутати Калуської міської ради надіслали звернення до уряду щодо перегляду рішення про «червону» зону для Калуша. Сподіватимемося, що його візьмуть до уваги і карантинні обмеження будуть послаблені.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш карантин обмеження освіта

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: