Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Синергія сердець. Як «Добродія Калуська» співпрацює з ГО «Чисті серця Калуш» (ФОТО)

Переглядів: 595

Упродовж 11 років у Калуші діє реабілітаційний комунальний центр реабілітації дітей з інвалідністю «Добродія Калуська». І, як показує досвід, його заснування було дуже доброю ідеєю, адже він став мало не другою домівкою для дітей та молоді з обмеженими можливостями, інформує «Калуш ФМ» з посиланням на міськраду.

Понад 60 вихованців тут мають можливість отримати найрізноманітніші реабілітаційні послуги: психологічні, соціально-педагогічні, логопедичні, фізкультурні, оздоровчі. Для цього в приміщенні облаштовано різноманітні функціональні простори: сенсорна кімната, кабінет психолога, зали для лікувальної фізкультури, масажу, кімнати-майстерні та навіть змодельована кухня, де привітають своїм підопічним нескладні кулінарні навички.

І всім цим з особливим родинним теплом опікуються досвідчені фахівці «Добродії Калуської» – люди з великими серцями.

Директор закладу Ігор Дидич каже, що в планах є ще втілення багатьох цікавих ідей для розвитку напрямків реабілітації дітей з інвалідністю. І якби ж не війна, то частину з них уже би вдалось і реалізувати. Додаткові площі, які виділені міською владою з цією метою, думали в цьому році приводити до ладу. Навіть кошти в бюджеті громади на це передбачалися. Однак, доводиться з цим трохи зачекати, бо законодавство воєнного стану забороняє здійснювати фінансування капітальних ремонтів.

Але час і сам підказав, як з користю можна використовувати поки не відремонтовані площі. Справа у тім, що по-сусідству з «Добродією Калуською» оселилися ГО «Чисті серця Калуш», які організували величезний волонтерський центр для допомоги ВПО, ЗСУ та й людям, які з різних обставин потрапляють в біду. От і прийняли спільне рішення – в приміщеннях, які не використовувалися, обладнати склади для гуманітарної допомоги, яку привозили і привозять до сьогодні звідусіль. Правда, «Чистим серцям» довелось попрацювати – вони вивезли не одну вантажівку різного непотребу, яке накопичилось там роками.

В результаті – робота закипіла за всіма напрямками. Своїми силами ГО вже навіть почала ремонтувати окремі приміщення, міняти вікна…

Ще плюс для реабілітаційного центру від сусідства з «Чистими серцями» – прилегла територія, яку добродіївці використовують для різноманітних заходів з дітьми, завдяки праці громадських активістів поступово набуває охайного і прибраного вигляду.

А ще працівники «Добродії Калуської» кажуть, що вони задоволені партнерством з «Чистими серцями», бо завжди відчувають їхню підтримку в інших повсякденних справах.

Ось така синергія людських сердець – чистих і великих – здатна генерувати добро і конструктив у всьому. І з настанням мирного життя завданий імпульс співпраці небайдужих та активних людей проявлятиметься з новою й новою силою з користю для всієї громади.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: