Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Ситуація критична: на Калущині на коронавірус хворіють близько 40 медиків, кількість вільних ліжок у стаціонарах скорочується

Переглядів: 1500

Сьогодні, 25 лютого, відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічно безпеки та надзвичайних ситуацій, на якому розглянули питання щодо епідемічної ситуації на території Калуської міської територіальної громади, спричиненої коронавірусом, та заходи з недопущення його поширення.

Як повідомила заступниця міського голови Наталія Кінаш, ситуація із захворюваністю на коронавірус на Калущині дуже критична. Кількість хворих збільшується, резервні ліжка у стаціонарах скорочуються.

За останній тиждень збільшилася кількість звернень пацієнтів: +245 ПЛР-позитивних, а минулого тижня було +179.

На 25 лютого у стаціонарах розгорнуто 325 ліжок, з яких 249 зайняті. Вчора додатково розгорнули другий поверх дитячої лікарні у Калуській ЦРЛ, готується ще один резервний поверх у випадку необхідності. Також ведеться робота щодо збільшення кількості кисневих точок. В середньому за добу споживається 1,7 тонни кисню. Це дуже багато.

Стосовно захворювання медичних працівників, то у ЦРЛ наразі ПЛР-позитивні 10, ще 7 очікують на результати. У Калуському міському центрі первинної медико-санітарної допомоги з 15 по 23 лютого на COVID-19 захворів 21 працівник. В критичному стані в реанімації перебуває один медик, який підключений до ШВЛ.

За 4 дні в міській поліклініці взято 137 зразків на ПЛР-дослідження і 50% з них – позитивні. Також зроблено 339 швидких тестів на визначення антигену, з яких також більше 50% позитивні. Проведено 275 флюорографій, за якими у 41 хворого діагностували пневмонію.

Наталія Кінаш вкотре закликала мешканців дотримуватися протиепідемічних заходів: масковий режим, дистанція, уникнення місць масового скупчення людей, адже переривання ланцюга передачі інфекції від людини до людини залежить насамперед від кожного з нас.

«Мені сумно спостерігати, як пишуть скарги, що в міській поліклініці черги біля кабінетів забору аналізів, а самі не дотримуються елементарного – 1,5-метрової дистанції. І в черзі дорослі, адекватні люди, яким мільйон разів наголошували на тому, що треба зберігати соціальну дистанцію. Чому в Європі люди дотримуються цього, навіть коли розтягуються в кілометрові черги, а наші не хочуть розуміти, що це небезпека першочергово для них самих? Якщо виконуватимемо ці елементарні правила, то за два тижні зможемо подолати негативну динаміку​​​», – акцентувала посадовиця.

Головний лікар Калуської міськрайонної філії ДУ «Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Богдан Пеленичка відзначив, що з часу пандемії у нас захворіло на коронавірус 311 медичних працівників: 89 лікарів, 159 осіб середнього медичного персоналу, 43 – молодшого, 20 – інші. Одна медпрацівниця померла.

Щодо кількості летальних випадків серед населення Калущини, то їх на 25 лютого – 140. Померли 95 мешканців міста і 45 мешканців сіл. Серед них – 74 чоловіки і 66 жінок. Найбільша кількість летальних випадків у віковій категорії від 60 до 80 років.

Захворюваність на ГРВІ і грип наразі не перевищує епідпорогу. У нас 589,3 на 100 тисяч населення при порозі 730.

Начальниця відділу Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області  Ірина Нітух поінформувала, що спеціалісти управління разом із поліцією продовжують здійснювати моніторинг за дотриманням карантинних обмежень. За останній тиждень здійснили 45 обстежень закладів продовольчої і промислової торгівлі, громадського харчування та ринків.

У 10% об’єктів виявили порушення, відповідно склали 3 протоколи. При цьому вона нагадала, що із завтрашнього дня «червона» зона і обмеження стають жорсткішими. Тому, щоб уникнути штрафів (а це 17 чи навіть 34 тис. грн), варто дотримуватися передбачених вимог.

Комісія взяла інформацію до відома і прийняла рішення щодо виконання посилених карантинних обмежень, які вводяться із 26 лютого.

Як уже інформувало «Калуш ФМ», з 26 лютого на території Калуської міської ТГ закривають школи, садки і переходять на спецперевезення пасажирів.

Схожі матеріали за тегами: Калущина ковід ріст

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: