Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Спрацювали на випередження. Калуська міськрада ще у грудні звернулась до уряду щодо недопущення підвищення тарифів на газ

Переглядів: 619

Після Різдва у нашій державі, зокрема і в Калуській територіальній громаді, жителі вийшли на масові протести проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги – газопостачання, транспортування газу та електропостачання.

Передбачаючи таку ситуацію, Калуська міська рада ще на другій сесії восьмого демократичного скликання 10 грудня 2020 року прийняла рішення №79 «Про звернення Калуської міської ради щодо недопущення підняття тарифу за транспортування газу», яке направили Президенту України, Кабінету Міністрів України, народним депутатам України Едуарду Прощуку й Олегу Марусяку та Івано-Франківській облдержадміністрації, повідомляє пресслужба Калуської міської ради.

«Вважаємо, що таке звернення, мало своїм наслідком той факт, що НКРЕКП збільшило тариф на транспортування газу для АТ «Івано-Франківськгаз» з 1 січня 2021 року не втричі, а тільки на 80%», – йдеться у повідомленні.

Наразі Калуська міська рада та її виконавчі органи також вивчають питання щодо обґрунтованості підняття згаданих тарифів (з врахуванням збільшення мінімальної заробітної плати та інших складових).

Окрім того, Президент України та Кабінет Міністрів України вже оголосили про вжиття заходів щодо зменшення тарифів.

«Враховуючи вищенаведене, інформуємо, що у разі неналежного реагування центральних органів виконавчої влади на протестні акції громадян, буде прийнято спільне рішення з керівниками фракцій про необхідність скликання позачергової сесії Калуської міської ради», – акцентує пресслужба.

Додається також текст прийнятого на сесії звернення.

Президенту України

Володимиру Зеленському

Кабінету Міністрів України

Народним депутатам України

Едуарду Прощуку

 Олегу Марусяку

Івано-Франківській обласній

державній адміністрації

ЗВЕРНЕННЯ

Акціонерним товариством "Оператор газорозподільної системи Івано-Франківськгаз" 23.10.2020 року було визначено необхідність з 01 січня 2021 року переглянути тариф з розподілу газу в сторону збільшення у 4 рази.

Побутові споживачі відчують таке підняття значним збільшенням у платіжках за газ  з нового року.

Таке рішення слід вважати наслідком неефективного керівництва АТ "Івано-Франківськгаз", а також  є економічно необґрунтованим. Вважаємо, що за неефективний менеджмент в кінцевому результаті  не повинен  розплачуватись споживач – жителі нашої громади, інтереси яких ми представляємо, та інших громад нашої області.

З огляду на вищенаведене, хвилю незадоволення мешканців громади та соціальну напругу, яка склалася в громаді з новими викликами, та труднощами в державі, в тому числі зумовленими пандемією КОВІД-19, ростом безробіття та запровадженням Кабінету Міністрів України  з 8 січня 2021 року, так званого локдауну, вимагаємо недопущення прийняття постанови НКРЕКП щодо підняття розміру вказаного тарифу та залишення його на рівні 2020 року.

Прийнято на другій сесії восьмого демократичного скликання 10.12.2020 року

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш звернення уряд тарифи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: