Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Суд оштрафував калуського підприємця за авторучку з функціями прихованого відеозапису

Переглядів: 1343

Калуський міськрайонний суд притягнув до адмінвідповідальності місцевого підприємця, який незаконно зберігав авторучку з функціями прихованого аудіо- та відеозапису.

26 травня суддя Олександра Кардаш винесла постанову про притягнення до адміністративної відповідальності приватного підприємця за ст. 195-5 КУпАП.

У травні цього року в ході огляду речей, проведеного співробітниками СБУ в Івано-Франківській області за добровільною згодою самого підприємця,  було виявлено спеціальний технічний засіб, який може використовуватися для негласного отримання інформації, повідомляє пресслужба Калуського міськрайонного суду.

Чоловік у судовому засіданні вину визнав та пояснив, що  технічний  пристрій в нього зберігався давно. Він його отримав шляхом обміну на мобільний телефон. Про те, що даний технічний засіб має вказані функції, йому було відомо, однак, що  вони можуть відноситися  до спеціальних  технічних засобів і заборонені до вільного обігу, він не знав.

Дослідивши матеріали справи суддя встановила, що в діях особи міститься склад адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 195-5  КУпАП,  як незаконне зберігання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Таким чином, приватного підприємця визнали винуватим та притягнули до адмінвідповідальності, зокремапризначили стягнення у виді штрафу в розмірі 850 грн з конфіскацією авторучки з функціями прихованого аудіо- та відеозапису.

 

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: