Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Суд зобов’язав виконавчу службу розблокувати рахунки «Водотеплосервісу» для виплати зарплати

Переглядів: 397

Івано-Франківський окружний адміністративний суд зобов’язав виконавчу службу зняти арешт із рахунків комунального підприємства «Водотеплосервіс».

Про це йдеться в ухвалі суду від 23-го лютого.

Рішення про накладення Калуським міськрайонним відділом державної виконавчої служби арешту на зарплатні кошти визнано протиправним. Виконавчу службу зобов’язали зняти арешт з рахунків в частині виплати заробітної плати та платежів до державного і місцевих бюджетів. Ця сума становить майже 4,3 мільйона гривень.

Як повідомив 24 лютого на оперативній нараді у Калуського міського голови директор КП «Водотеплосервіс» Петро Шевчук, суд вказав, що дані кошти, які знаходяться на рахунку, мають спеціальний режим використання і в подальшому накладення арешту на такі рахунки заборонено законом.

Також керівник «ВСТ» додав, що сподівається і на розуміння судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду, який розглядатиме ще дві справи щодо розблокування арештованих рахунків.

«Прецедент ми вже маємо і маємо перше рішення на нашу користь. Оскільки це спрощене позовне провадження, ми надіємось, що за одне-два засідання зможемо оперативно ці справи розглянути», – додав він.

«Дуже добре, що виграли, але треба розуміти, що справа до кінця ще не доведена. Це лише перший етап і перша перемога, тому будемо продовжувати», – зауважив міський голова Андрій Найда.

Нагадаємо, що 25 січня 2021 року державний виконавець відділу примусового виконання рішень управління забезпечення примусового виконання рішень Південно-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції  наклав арешт на рахунки «Водотеплосервісу».

Схожі матеріали за тегами: Суд ВТС рахунки зняття арешту

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: