Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

СУМ України і США об’єдналися, щоб підтримати дітей українських військових

Переглядів: 1025

Ініціаторами цього проекту стали осередки СУМ у Сполучених Штатах Америки. Діти зібрали одяг, взуття, канцелярські приладдя та іграшки для своїх ровесників в Україні.
Як розповів голова Крайової Управи організації Спілки Української Молоді в Україні Юрій Іляш, вже надійшли пакунки від американських осередків міст Йонкерс, Палатайн, Пасейк, Філадельфія, Гартфорд, Ньюварк-Ірвінтон, Гошен, Бофало, Випані, також очікуємо від міст Рочестер та Клівленд.
«Це понад 460 кілограмів вантажу, який буде передано дітям українських бійців. Частину плануємо розподілити між родинами вимушених переселенців з українського Донбасу. Завдяки членству нашої організації в діаспорі ми охопили більше 80 дітей в Калуші. Слід зазначити, що такі ж акції пройшли і в інших містах України, де є наші осередки, – це Львів, Тернопіль, Київ, Чернігів, Бобринець, Дніпропетровськ. До них також долучилося членство СУМ Америки та СУМ Канади», – розказує він.
У рамках акції перед дітьми виступили з пісенним подарунком ВІА «Передзвін», представники організацій «СУМ в Україні» та «Сім'я Захисника», учасників акції благословили священнослужителі нашого міста. Діти мали нагоду намалювати малюнки на тему «Мій рідний край», які будуть передані воїнам АТО. До кожного подарунка вони отримали по примірнику дитячого пригодницького журналу «Крилаті», який видає Спілка Української Молоді в Україні.
«Українці всього світу сьогодні гуртуються, щоб підтримати у важкі часи свій прабатьківський край. Нині можна багато прочитати чи почути про ту суттєву допомогу, яку надає діаспора різних країн українським бійцям. Наша акція спрямована на дітей військових, які також потребують підтримки. Її символічним гаслом можуть бути слова «Українські діти – дітям України», – розповідають організатори акції, представники СУМ в Україні.
Також Юнацтво СУМ в Америці написало листи українським військовим та своїм ровесникам, які обов'язково будуть передані адресатам.
Організатори акції висловлюють подяку Центру соціальних служб для дітей, сім'ї та молоді м. Калуша, управлінню соціального захисту Калуської міської ради та дирекції Центру художньої творчості дітей, юнацтва та молоді в особі Володимира Добровольського.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: