Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Суворо за запрошеннями та списками. У Франківську студенти чекали на Гаранта дві години (ФОТО)

Переглядів: 967

Президент України Петро Порошенко зустрівся зі студентами івано-франківських вишів. Студенти, яких впустили за списками, чекали Главу державу дві години. Відтак була зустріч з представниками ділових кіл.

В актовому залі Прикарпатського національного університету зібралися студенти з трьох університетів. Вхід – суворо за запрошеннями та списками. Без попередньої реєстрації студентів не допустили на зустріч з Президентом. Очікували гаранта близько двох годин та зустріли оплесками, повідомляє «Курс».

Зустріч розпочалася з виконання Гімну України.

Петро Порошенко виголосив патріотичну промову. Почав з того, що нагадав, як у 2014 році влада відмовилася від європейського курсу і на Майдан вийшли не політики, не старше покоління, а саме студенти.

Глава держави зазначив, що перед зустріччю зі студентами вшанував пам'ять одного з наймолодших героїв Небесної сотні франківця Романа Гурика. Пам'ять загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання.

Додав також, що європейський курс України – остаточне розірвання стосунків з Російською Федерацією.

"Це остаточне "прощавай, комунізм", "прощавай, Радянський Союз", прощай, Росія. Пам’ятаєте "Прощай, немитая Россия, стана рабов, страна господ" (вірш Лермонтова). Україна повернулася у колиску європейських націй", – сказав Президент.

Гарант зазначив, що в Україні вже оформили 10-мільйонний біометричний паспорт для виїзду за кордон і наголосив на можливостях, які відкриваються сьогодні перед українськими студентами. Найголовніше сьогодні – це володіння англійською мовою, що дозволяє переймати досвід та отримувати інформацію з провідних світових вузів. 

Згодом він перейшов до планів зміцнення української економіки у найближчому майбутньому. Зупинився на питанні культури, не оминув теми про воєнний стан, який введений, аби захистити українського воїна.

Запевнив також, що відкладати президентські вибори не планує: "Дуже сподівалися, що відкладуть президентські вибори. А чого? Єдина людина від цього виграє – Путін. Вчора я зареєстрував у парламенті закон, який дозволяє проводити місцеві вибори навіть в умовах воєнного стану. Єдине, що може їх зірвати, – наземне військове вторгнення Росії".

На завершення промови Петро Порошенко побажав усім миру, але не через капітуляцію, а через перемогу, "бо правда і Бог з нами".

Відтак Президент зустрівся з представниками ділових кіл.

 

На цій зустрічі глава держави відзначив важливу роль бізнесу в напрацюванні стратегії реформування економіки України.

Окремо Глава держави акцентував на важливості захисту людей і детінізації заробітних плат.

Він також подякував тим, хто в непрості часи інвестував і продовжував створювати робочі місця: «Ми з вами по один бік барикад».

 

 

Схожі матеріали за тегами: Франківськ візит президент

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: