Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Троє атлетів з Калущини візьмуть участь в Олімпіаді в Токіо

Переглядів: 666

Національний олімпійський комітет України затвердив склад команди на літні Олімпійські ігри в Токіо. У заявку збірної ввійшли 158 спортсменів, в тому числі й вихованці калуських тренерів з легкої атлетики Миколи Богоносюка – Мар’ян Закальницький з села Верхня, Миколи Шевчука – уродженка села Павликівка Ганна Суслик (Шевчук) та Людмили Мельник – Наталія Стребкова зі Студінки.

За програмою Олімпіади змагання зі спортивної ходьби на 50 км серед чоловіків і на 20 км серед жінок, в яких братимуть участь наші земляки, проводитимуться не в Токіо, а в Саппоро – п’ятому за величиною місті Японії. Мар’ян Закальницький і Ганна Шевчук виступатимуть на Іграх 6 серпня. А днем раніше, 5 серпня, на Олімпіаді розпочнуться змагання зі спортивної ходьби на 20 км серед чоловіків, повідомляє «Калуш ФМ» з посиланням на «Нафтохімік-Калуш».

Бігунка на довгі дистанції Наталія Стребкова, яка також відома уболівальникам під дівочим прізвищем Солтан, проживає в Тернополі й на всеукраїнських змаганнях представляє Тернопільську область. Ця 26-річна атлетка на Олімпіаді, на яку відібралася завдяки місцю у світовому рейтингу, виступатиме за Україну в бігу 3000 метрів з перешкодами. У Токіо кваліфікація у цій дисципліні відбудеться 1 серпня. А 4 серпня пройде фінал з бігу на 3000 метрів з перешкодами. Тож сподіватимемося, що до нього проб’ється і наша землячка.

Загалом Україна в Токіо буде представлена в 25 видах спорту (30 дисциплінах).

Проводи українських спортсменів на Олімпіаду відбудуться 11 липня. Цю подію транслюватиме в прямому ефірі телеканал UA-Перший. Початок чотиригодинного марафону о 17:00 за київським часом.

Нагадаємо, що Олімпіада в Токіо проходитиме з 23 липня по 8 серпня. На Іграх в столиці Японії представники орієнтовно 205 країн світу розіграють 339 комплектів медалей у 33 видах спорту.

 

Схожі матеріали за тегами: Атлети Калущина.олімпіада Токіо

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: