Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Троє мешканців Калущини завершують проходження альтернативної служби (ФОТО)

Переглядів: 388

9 лютого під керівництвом заступниці голови РДА Ярослави Гасяк відбулося засідання дорадчого органу у справах альтернативної (невійськової) служби. У заході взяли представники установ району, з посиланням на Калуську РДА повідомляє «Калуш ФМ».

На засіданні розглянули питання про припинення проходження альтернативної служби та заяву призовника щодо можливості проходження альтернативної служби. Зокрема, троє мешканців Калуського району припиняють проходження альтернативної служби у зв’язку із завершенням строку її проходження.

Один призовник подав усі необхідні документи на проходження невійськової служби. Йому рекомендували пройти медогляд у територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. У разі позитивного висновку медкомісії призовник матиме право проходити альтернативну службу.

Варто зазначити, що для вирішення питання направлення на альтернативну службу необхідно особисто звернутися з мотивованою письмовою заявою та документами, що підтверджують істинність релігійних переконань, паспортом, документом про освіту, довідкою з місця роботи або навчанням (якщо особа працює або навчається), до дорадчого органу у справах альтернативної (невійськової) служби за 2 місяці до початку призову.

Довідка. Альтернативна (невійськова) служба запроваджується замість проходження строкової військової служби і має на меті виконання обов’язку перед суспільством. Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і ці громадяни належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Схожі матеріали за тегами: Калущина альтернативна служба

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: