Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Цього року власники 642 квартир у Калуші отримали дозвіл на встановлення індивідуального опалення

Переглядів: 1442

У Калуші власники квартир продовжують переходити на автономне опалення, а деякі будинки відключають від централізованого теплопостачання. Про це повідомляє «Нафтохімік-Калуш».

Заступник начальника управління ЖКГ Володимир Данилів каже, що в 2019-му році на розгляд комісії з надання дозволів на встановлення автономного опалення в багатоповерховій забудові міста надійшло 642 заяви. У минулому році було на 40 заяв більше. Всі заяви задоволені. Загалом у Калуші на автономне опалення перейшло близько 70% помешкань у багатоповерхових будинках.

.Наразі видача дозволів тимчасово припинена, оскільки КП «Водотеплосервіс», ЖЕО, управляючі компанії та ОССБ проводять роботи з підготовки систем центрального теплопостачання до опалювального сезону.

При цьому Володимир Данилів зазначив, що з приводу відключення опалення також зверталося кілька жителів гуртожитків. Їхні заяви відразу відхиляли, оскільки дозвіл на встановлення індивідуального опалення дається лише на квартири, а не кімнати.

29 серпня на сесії Калуської міськради депутати розглянули питання про відключення окремих житлових будинків від централізованого теплопостачання й затвердили перелік багатоквартирних будинків, мешканцям яких нададуть одноразову матеріальну допомогу на встановлення автономного опалення. На таку допомогу мають розраховувати 3 квартири на вул. Костельній, 2, 4 квартири на вул. Ковжуна, 1, 1 квартира на вул. Євшана, 7 і по 3 квартири на пл. Героїв, 1 і 13.

Проте у місті ще залишаються бюджетні установи, які отримують централізоване теплопостачання. Як зазначив Володимир Данилів, розглядається варіант з використанням квартальних котелень. Наразі у Калуші є дев’ять діючих котелень, які в перспективі зможуть забезпечувати теплом заклади освіти та медицини 

Фото: Ipress.ua

Схожі матеріали за тегами: опалення індивідуальне опалення котельні

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: