Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

Цьогоріч жоден із чотирьох інвестиційних проєктів Калуської міської ради на фінансування ДФРР не обрали

Переглядів: 488

Калуська міська рада готує документи для подачі чотирьох проєктів на фінансування наступного року. Уже оголошено проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році.

З метою залучення коштів державного фонду регіонального розвитку для реалізації інвестиційних проєктів у Калуській міській територіальній громаді управління економічного розвитку міста подавало чотири проєкти: «Капітальний ремонт Калуського ліцею №10 Калуської міської ради Івано-Франківської області», «Реконструкція водопроводу на  вул. Окружній в м. Калуші Івано-Франківської області», «Реконструкція аварійної ділянки водопроводу від ВНС II підйому до камери переключення на вул. Ринковій  в м. Калуші Івано-Франківської області» та «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у селі Боднарів Калуського району Івано-Франківської області. Коригування кошторисної документації».

Як повідомив «Калуш ФМ» начальник управління економічного розвитку міста Юрій Соколовський, члени Регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього  конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, детально проаналізували ситуацію щодо відбору перехідних проєктів із минулих років, які фінансувалися за рахунок коштів ДФРР, обговорили конкурсні пропозиції, що можуть бути включені на Прикарпатті до програми Президента «Велике будівництво – 2021». 

– Відібрали лише два нові проєкти, зазначив Юрій Соколовський. – Це «Капітальний ремонт будівлі Музею писанкового розпису на вул. Чорновола, 43 в м. Коломия Івано-Франківської області» вартістю 6 878,465 млн гривень та «Нове будівництво культурно-мистецького центру «Дзбан» по вул. Миру в с. Старий Косів Косівського району Івано-Франківської області в рамках проекту «Створення культурно-мистецького туристичного комплексу «Мальований дзбан» у селах Вербовець та Старий Косів Косівського району Івано-Франківської області» вартістю 21 252,749 млн гривень.

З перехідних проєктів (з 2019 року) реалізовуватимуть 12: по одному – у Верховинському та Коломийському районах, по два – у Косівському, Надвірнянському та Калуському (будівництво школи у Вишкові, що на Долинщині, та прибудова спорткомплексу до школи в с. Новиця) районах та чотири – в Івано-Франківському.

За словами Юрія Соколовського, всього на конкурс було подано 166 проєктів. Усі проєкти, подані Калуською міською радою, увійшли в 25 пріоритетних, приміром, проєкт реконструкції аварійної ділянки водопроводу від ВНС II підйому до камери переключення на вул. Ринковій був сьомим. І якщо б обиралася для фінансування така ж кількість проєктів як у попередні роки, то три калуські проєкти точно б отримали фінансування.

Однак уже оголошено проведення конкурсного відбору інвестиційних програм та проєктів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку у 2022 році. Тож на сайті Калуської міської ради оприлюднений проєкт рішення про співфінансування даних інвестиційних проєктів у розмірі 10%:

«1. Передбачити у бюджеті Калуської міської територіальної громади на 2022 рік кошти для співфінансування інвестиційного проекту у місті Калуші, що може реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у розмірі не менше 10% (1929,1 тис. гривень)  від загальної вартості об’єкту, а саме: «Капітальний ремонт Калуського ліцею №10 Калуської міської ради Івано-Франківської області» (КЕКВ 3132 Капітальний ремонт інших об’єктів).
2. Передбачити у бюджеті Калуської міської територіальної громади на 2022 рік кошти для співфінансування інвестиційного проекту у місті Калуші, що може реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у розмірі не менше 10% (587,566 тис. гривень) від залишкової вартості об’єкту, а саме: «Реконструкція водопроводу на  вул. Окружній в м. Калуші Івано-Франківської області» (КЕКВ 3142 Реконструкція та реставрація інших об’єктів).
3. Передбачити у бюджеті Калуської міської територіальної громади на 2022  рік кошти для співфінансування інвестиційного проєкту у місті Калуші, що може реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у розмірі не менше 10% (1070,765 тис. гривень) від загальної вартості об’єкту, а саме: «Реконструкція аварійної ділянки водопроводу від ВНС II підйому до камери переключення на вул. Ринковій  в м. Калуші Івано-Франківської області» (КЕКВ 3142 Реконструкція та реставрація інших об’єктів).
4. Передбачити у бюджеті Калуської міської територіальної громади на 2022 рік кошти для співфінансування інвестиційного проекту у селі Боднарові, що може реалізовуватись за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, у розмірі не менше 10% (11102,274 тис. гривень) від залишкової вартості об’єкту, а саме: «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів у селі Боднарів Калуського району Івано-Франківської області. Коригування кошторисної документації» (КЕКВ 3122 Капітальне  будівництво (придбання) інших об’єктів)».

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: