Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У червні число хворих на кір подвоїлося. Івано-Франківщина - в лідерах

Переглядів: 2369

За даними Міністерства охорони здоров’я України, у червні на кір захворіли 473 людини, що майже подвоїло число захворілих з початку року до 962.

Найбільше людей заразилися кором в Івано-Франківській та Одеській областях. Спахали захворювання у червні також реєструвалися у Тернопільській та Чернівецькій областях. Загалом за останні півроку в Україні сталося 15 спалахів кору, що вразили половину областей та Київ. Більше 70% захворілих з початку року – 697 – діти та підлітки.

В Івано-Франківській області у червні захворіли 253 людини, в Одеській – 167, Тернопільській – 48 та Чернівецькій – 5.

Загалом за шість місяців 2017-го на Івано-Франківщині зареєстровано 520 випадків кору.

Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Вона проявляється високою температурою, нежитем, кашлем, висипом, іноді до симптомів додаються блювання і пронос. Кір небезпечний тим, що може ускладнитися пневмонією чи викликати ураження головного мозку.

За даними МОЗ, значна частина захворілих у 2017 році не мала усіх необхідних доз щеплення або не була щеплена проти кору взагалі.

Специфічного лікування проти кору не існує, найдієвішою профілактикою захворювання є вакцинація. Наразі в Україні доступна комбінована вакцина PRIORIX проти кору, епідемічного паротиту та краснухи виробництва GSK, яку на замовлення МОЗ закупив Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) за кошти бюджету. Вакцина наявна в медичних закладах по всій країні. З огляду на збільшення випадків кору медики закликають батьків вакцинувати дітей згідно з календарем профілактичних щеплень.

Інформація про наявність вакцини: https://goo.gl/DRpRGW

Календар профілактичних щеплень: https://goo.gl/WbQTlU

 

Схожі матеріали за тегами: кір хвороба діти вакцина

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: