Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Долині відкрили пам’ятний знак Героям Небесної Сотні (фото)

Переглядів: 1949

21 листопада у Долині відбулося урочисте відкриття пам’ятного знака Героям Небесної Сотні.

Історичний для міста захід, організований Долинською міською радою на Алеї Небесної Сотні, розпочався із виконання Державного гімну України, пише Долина live.

Освятив пам’ятник отець Олег Мацьків, а всі присутні помолились за упокій душ українських Героїв і захисників України. У виконанні молоді пролунали «майданівські» патріотичні пісні.

Секретар Долинської міської ради Віктор Гошилик повернувся до тих трагічних подій Майдану, де кувалася історія і європейське майбутнє України, а також нагадав присутнім про подвиг Героїв Небесної сотні, чиї імена викарбувані на встановленому пам’ятнику. Він подякував автору пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні Василю Заляску, а також усім, хто долучилися до створення пам’ятного знака.

Композиція пам’ятного знака є символічною. Вона складається з щитів, якими захищалися учасники Революції Гідності, та шини.

Щити викувані з нержавіючої сталі. На них вирізьблені імена всіх загиблих героїв Небесної Сотні. Шина зроблена з граніту. Завершенням композиції пам’ятного знака є тризуб – символ нашої держави, гідності, справедливості, честі, за яку боролися герої. У вечірню пору площини пам’ятного знака підсвічуватимуться.

Присутні пом’янули хвилиною мовчання тих, хто у всі часи боровся і віддав своє життя за Україну, тих, хто навіки залишився в Небесній сотні, і тих, хто загинув захищаючи цілісність і державний суверенітет на сході України.

 

 

Схожі матеріали за тегами: Долина пам'ятний знак Небесна сотня

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: