Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші двоє школярок отруїлися парацетамолом

Переглядів: 1569

Така інформація прозвучала сьогодні, 3 березня, на оперативній нараді у міського голови.

«Є інформація, що діти ведуться на всякі TikTokи. У нас вже є отруєння парацетамолом», – повідомив міський голова Андрій Найда.

Детальнішу інформацію надала заступник міського голови Наталія Кінаш. Вона поінформувала, що у лютому в дитячу лікарню Калуської ЦРЛ доставили двох учениць: одна ліцею №10, 2008 року народження, інша – ліцею ім. Д. Бахматюка, 2009 року народження, після вживання великої кількості медичних препаратів. Школярки купували ці препарати в аптеках у невеликій кількості, щоб не викликати підозри. Обоє з благополучних сімей.

«Є тенденція, що діти потрапляють під вплив соціальних мереж і груп, тому просимо і батьків, і працівників освіти звернути увагу на негативну тенденцію і вести додаткові заходи, говорити з дітьми про онлайн-безпеку і правила користування інтернетом та соцмережами», – додала Наталія Кінаш.

Як уточнила начальниця дитячої лікарні Ольга Герасимчук, учениця ліцею ім. Д. Бахматюка потрапила з отруєнням парацетамолом 8 лютого. Дівчинка випила 45 таблеток. Наразі її вже виписали з лікарні. Другий випадок з отруєнням медпрепаратами учениці трапився вже 27 лютого. Ця школярка випила 70 таблеток. Її стан тепер вже задовільний, але вона ще перебуває на лікуванні.

Про ці суїцидальні випадки дитяча лікарня повідомила у Службу у справах дітей Калуської міської міської ради.

Додамо, що у лютому пігулками отруїлися школярки у Боярці та Умані. Ці отруєння пов’язують із негативними челенджами у соцмережах.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш школярки парацетамол отруєння

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: