Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші говорили про права жінок і прояви сексизму

Переглядів: 1002

Кожна людина повинна мати всі права незалежно  від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового або іншого стану. Чи зазнають жінки дискримінацій за ознакою статі в Україні загалом та нашому місті зокрема? Саме про це йшлося на семінарі-лекції, який 7 серпня пройшов у Калуському міськрайонному центрі зайнятості.

Семінар-лекцію «Рівні права, рівні можливості» провели працівники Калуського міського центру соціального служб для сім’ї, дітей та молоді та Управління у справах сім’ї, молоді, фізкультури та спорту. Цільовою аудиторією були жінки, які шукають роботу, повідомляє сайт Калуської міськради.

Слухачам роз’яснили поняття гендерної рівності та проінформували їх про права й обов`язки. Зокрема, під час семінару зазначалося, що важливим кроком на шляху до гендерної рівності стало скасування розподілу професій на «жіночі» і «чоловічі». Та це ще не означає, що в Україні зникла дискримінаційна практика чи не лишилося заборонених професій. До жінок висуваються такі вимоги, як вік, зовнішні дані, хоча робота, яку пропонують виконувати, абсолютно не потребує таких характеристик. Жінки часто стають заручницями стереотипів: «жінка-берегиня», «господарка», «для «жіночого щастя» потрібні «кохання» і «родина», які закріпилися у свідомості українців. Сексизм в Україні поширений скрізь – в рекламі, ток-шоу, політиці і в побуті.

Проте найбільш кричущим порушенням прав жінок в Україні залишається домашнє насильство. Щороку від рук кривдників гине близько 600 українок. 90% українців, які потерпають від насильства, це жінки.

Окрім того, жінки в Україні зароблять у середньому на 28% менше, ніж чоловіки. Однією з причин цього є те, що окрім оплачуваної роботи на плечі жінки лягає домашня праця, яка вважається «жіночою» – прибирання, готування, догляд за дітьми.

Підсумовуючи, варто сказати, що абсолютна рівність чоловіків і жінок у демократичному суспільстві полягає в наданні однакових можливостей для реалізації ними своїх прав і виконання власних обов’язків, а також захисту інтересів задля рівного співіснування в усіх сферах життєдіяльності.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш центр зайнятості семінар права жінок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: