Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші хотінська громада святкувала 30 років виходу УГКЦ з підпілля (ФОТО)

Переглядів: 896

На свято Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці місцевий храм був переповнений, адже зібралось чимало гостей та десяток священників на святкування річниці легалізації УГКЦ.

Хотінська громада повернулася у лоно нашої Церкви першою на Калущині, тому і свято для нас є традиційним, згадуючи попередні ювілеї, повідомляє Івано-Франківська Архієпархія УГКЦ.

Ранок почався Всенічними відправами. Перед Літургією відбувся чин всепрощення усіх присутніх, який зближує не тільки дух парафіян, а й підводить до таїнственного свята Христового Різдва.

Святкову Божественну Літургію очолив протопресвітер калуський митр. прот. Михаїл Бігун, який у проповіді пригадав усі історичні події виходу УГКЦ з підпілля та повернення до неї наших калуських громад.

Після Служби Божої привітання линули до пароха о. Дмитра Кишенюка, який є також ювіляром, оскільки 30 років тому саме він став ініціатором переходу. Заступник міського голови Любов Максимович привітала отців зі святом, а настоятеля храму нагородила золотим значком «Калуш».

По закінченні усіх вітань до учасників катехитичної школи та МХС «ДАР» (катехит та керівник о. Андрій Ляхович) із подарунками завітав святий Миколай. Уже під стінами храму на людей очікували парафіяльні волонтери із солодкими гостинцями.

Схожі матеріали за тегами: Хотінь УГКЦ річниця вихід підпілля

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: