Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші куплять соціальне житло для чотирьох дітей-сиріт

Переглядів: 1171

На його придбання із державного бюджету виділили 1 млн 219 тисяч гривень.

Депутати Калуської міськради зібралися сьогодні на позачергову сесію, щоб внести зміни до бюджету міста і передати із загального фонду до спеціального 1 млн 219 тис. 428 грн. субвенції із державного бюджету на придбання соціального житла дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування.

Придбати житло та укласти і підписати договір купівлі-продажу доручили Службі у справах дітей Калуської міської ради.

Як повідомила заступник міського голови Любов Максимович, на обліку у Служби у справах дітей перебуває п’ять дітей-сиріт, які першочергово потребують житла. Проте наразі із держбюджету виділили суму на придбання житла для чотирьох. Кому саме його дадуть, вирішуватиме комісія.

Відповідно до норм на одну дитину передбачено не менше, ніж 31,5 кв. м загальної площі, а вартість квадратного метра не повинна перевищувати 9 тис. 678 грн. Тож за виділену державою суму вирішили придбати одну трикімнатну квартиру для двох осіб і дві однокімнатні.

Окрім того, керівник Служби Леся Дзундза зазначила, що йдеться про соціальне житло, яке переходить у власність міста. Сироти, яким його придбають, можуть жити там постійно, проте приватизувати його і потім продати не мають права.

- Постанова на соціальне житло прийнята тому, що були прецеденти, коли дітям-сиротам купували житло за бюджетні кошти, а вони його потім продавали, - уточнила вона.

Купити квартири потрібно до 1 січня.

Фото: infolight.org.ua

 

Схожі матеріали за тегами: житло діти-сироти

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: