Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші можуть продовжити години роботи у трьох садочках

Переглядів: 1762

5 листопада минулого року калушанка Наталія Батіг зареєструвала електронну петицію щодо продовження роботи садочків та груп продовженого дня в школах Калуша до 19.30.

Оскільки петиція жительки міста набрала156 голосів із 150 необхідних, то їй надали 22 січня на офіційному сайті Калуської міської ради відповідь.

Наталія Батіг у своїй петиції просила в садочках та школах нашого міста організувати групу продовженого дня або чергового вихователя до 19.30, мотивуючи це тим, що лише одиниці мають роботу з графіком з понеділка до п'ятниці з 8:00 до 17:30.

«Калушани працюють довше. Хтось працює і до 18:00, і до 19:00, і до 20:00 год. А в багатьох взагалі позмінний графік. Потрібно ще встигнути добратися до навчального закладу. Пощастило тим, хто має кого попросити забрати дитину. А хто не має такої змоги? Кожна мама хоче сама дбати про своє дитя, не стояти в ласку чи благати всіх навколо, щоб її підстрахували. Звичайно ж, батьки будуть доплачувати за той час, і довідки з роботи приноситимуть. Це не є проблемою. Дайте можливість матерям спокійно працювати, а дітям - бути в безпеці», - йшлося в петиції.

Натомість у відповіді зазначається, що режим роботи груп продовженого дня змінювати не будуть:

«Режим роботи груп продовженого дня у закладах загальної середньої освіти складений із врахуванням чинної нормативної бази. Групи продовженого дня функціонують 6 годин: для учнів перших класів - з 12.00 до 18.00 год, а для учнів 2-4 класів - з 13.00 до 19.00».

А щодо продовження роботи в садочках, то цю пропозицію не відкидають. Питання щодо організації чергових груп із продовженим графіком роботи до 19.30 винесуть на розгляд виконавчого комітету.

«На сьогоднішній день заклади дошкільної освіти міста працюють з 7.30 год до 18.00 год. Аналіз наповнюваності груп у вечірні години, здійснений працівниками управління освіти, свідчить про те, що немає необхідності створювати чергові групи у кожному дошкільному закладі. Тому 29 січня 2019 року на розгляд виконавчого комітету Калуської міської ради буде винесено питання організації чергових груп із продовженим графіком роботи до 19.30 год у дошкільних навчальних закладах «Журавлик», «Золотий ключик», «Червона шапочка», - зазначається у відповіді заступника міського голови Любові Максимович.

Схожі матеріали за тегами: Калуш петиція садочки продовження роботи

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: