Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші «на гарячому» спіймали викрадача кабелю

Переглядів: 1080

Загалом у Калуші станом на 28 березня невідомі особи вчинили 17 крадіжок майна ПАТ «Укртелеком», 15 з яких - шляхом проникнення до кабельної каналізації. Проте жоден з цих злочинів не розкритий.

За інформацією ПАТ «Укртелеком», зловмисники викрали 1602 м телефонного кабелю, чим спричинили прямі матеріальні збитки на суму 89,3 тис. грн. При цьому не працювали телефони у 715 абонентів, тобто громадяни були позбавлені законного права на користування телефонним зв’язком та послугами інтернету. Зловмисники настільки знахабніли, що викрадають кабелі біля центральних доріг міста: на вул. В. Стуса, Литвина, С. Стрільців, Б. Хмельницького (вхід в поліклініку), пр. Лесі Українки.

У ніч на 28 березня зловмисники в черговий раз зламали замикаючі пристрої колодязів кабельної каналізації, що на вул. Малицької та пр. Лесі Українки. Вони проникли в кабельну каналізацію, врізали та намагалися викрасти багатопарний кабель типу ТПП 100x2, проте завдяки спрацюванню охоронної сигналізації, якою були обладнані колодязі КК, та оперативним діям групи швидкого реагування УПО одного зі зловмисників затримали на місці злочину, тобто в колодязі кабельної каналізації.

Основною причиною крадіжок кабелів є недотримання вимог ст. 4 Закону «Про металобрухт», оскільки працівники пунктів прийому кольорових металів приймають від фізичних осіб мідь промислового походження, отриману в результаті викрадення та випалення телефонного кабелю.

Схожі матеріали за тегами: Калуш крадіжка кабелі

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: