Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші на неопалювальний сезон субсидії втратили близько 60% користувачів

Переглядів: 1356

З 1 травня відбулися зміни у призначенні субсидій, відповідно до яких багато хто їх втратив.

– Наразі управління соціального захисту населення Калуської міської ради вже провело перерахунок субсидій на житлово-комунальні послуги на неопалювальний сезон, – повідомила начальник відділу соціальних допомог цього управління Богдана Галій. – У результаті підраховано, що в неопалювальний сезон субсидію в нашому місті отримуватиме 3264 домогосподарства. Для порівняння, минулого року на неопалювальний сезон у Калуші було нараховано 7873 субсидії, повідомляє Нафтохімік-Калуш.

Для призначення субсидій на неопалювальний сезон враховуються доходи за два останні квартали попереднього року, а для пенсіонерів – розмір пенсії у квітні поточного року.

За словами Б. Галій, більшість калуських сімей втратили субсидію через нововведення, хоча є й такі, які позбулися її через те, що не подали вчасно необхідні документи.

– Поширеною є ситуація, коли у домогосподарстві є діти, яким виповнилося 14 років, але у декларації відсутні відомості про номер паспорта та ідентифікаційний код, – продовжує Б. Галій. – У такому разі субсидія не може бути призначена. Також багато хто з тих, кому було потрібно подати нову заяву і декларацію не зробив цього. Тому загалом маємо такий результат…

Нагадаємо, що з 1 травня для призначення субсидії враховуються доходи членів сім’ї із складу домогосподарства, незалежно від адреси реєстрації їх місця проживання (тобто також у разі, коли їх зареєстроване місце проживання відмінне від адреси домогосподарства). Таким домогосподарствам необхідно подати нові заяви і декларації, зазначивши в них відомості про члена сім’ї, який зареєстрований за іншою адресою.

Крім того, субсидія не призначається у наступних випадках: перевищення встановленої площі житлового приміщення (120 кв. метрів для квартири і 200 кв. метрів для індивідуального будинку); наявність транспортних засобів, з дати випуску яких минуло менше 5 років; несплата працездатними особами єдиного соціального внеску; здійснення покупки на суму понад 50 тис. грн (у тому числі набуття права власності); наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг (більше 340 грн) та ін.

Перерахунок субсидії на опалювальний сезон, враховуючи нововведення, здійснюватиметься у жовтні.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш субсидії перерахунок

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: