Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші обговорили проблеми незрячих (ФОТО)

Переглядів: 921

26 листопада в Палаці культури «Мінерал» відбулися урочисті збори незрячих і слабозорих людей. Захід був присвячений Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Калуська територіальна первинна організація українського товариства сліпих зібрала цих людей, щоб поділитися проблемами, поговорити про майбутнє та відпочити, повідомляє пресслужба Калуської РДА.

Керівниця організації Стефанія Коляник зазначає, що проблем у незрячих є дуже багато – від  побутових до соціальних. І кожен прожитий день для такої людини – це вже подвиг. Скаржаться незрячі і на громадський транспорт. Автобуси не обладнані голосовою системою, в тому числі зовнішньою, тому люди із вадами зору можуть пропустити потрібний їм автобус або вийти не в тому місці.

Зараз в організації налічується 379 осіб, які проживають у Калуші, Болехові, Калуському, Рожнятівському та Долинському районах.

Поспілкуватися з незрячими прийшли заступник голови Калуської РДА Любомир Білоус і заступник голови районної ради Михайло Матковський, начальник управління соціального захисту райдержадміністрації Людмила Перетятко, заступник начальника управління Пенсійного фонду Ольга Литвиненко, заступник головного лікаря районної лікарні Василь Семаньків.

Заступник голови райдержадміністрації Любомир Білоус підкреслив, що проблеми людей з інвалідністю по зору постійно на контролі у місцевої влади. Щороку в районному бюджеті передбачають кошти на підтримку незрячих. Михайло Матковський запевнив, що на території району представницька влада у межах можливостей і надалі підтримуватиме незрячих людей, відповідно, передбачаючи асигнування в районному бюджеті. Він побажав учасникам міцного здоров’я та передав вітання від керівництва та депутатів районної ради.

Голова правління Калуської організації «УТОС» Стефанія Коляник подякувала місцевій владі за підтримку, допомоги та пільги, якими можуть скористатися інваліди по зору. Подяки висловили також спонсорам, які допомагають організації фінансово.

З нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю членам організації вручили грамоти та подяки від керівництва району і міста, а також грошові премії.

 

Схожі матеріали за тегами: Калуш незрячі проблеми

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: