Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші підприємці розпочали будівництво автомийки, не маючи дозволу виконкому (ФОТО)

Переглядів: 1461

Виконком Калуської міськради дозволу на будівництво не дав, але підпримці його розпочали.

Згідно з рішенням виконавчого комітету Калуської міської ради від 19.06.2018 року №143 «Про відмову у наданні дозволу на розміщення групи тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на вул. Винниченка, 23а у м. Калуші» підприємцям Лукановському Василю Михайловичу, Кочержату Олегу Миколайовичу, Палійчуку Віктору Миколайовичу  відмовили у наданні дозволу на розміщення групи тимчасових споруд - 4 боксів мийки самообслуговування, для провадження підприємницької діяльності у зв’язку з невідповідністю цільового призначення земельної ділянки намірам розташування автомийки на вказаній земельній ділянці, повідомляє пресслужба Калуської міської ради.

Проте всупереч зазначеному рішенню, без набуття права на виконання будівельних робіт за адресою вул. Винниченка, 23-а підприємці розпочали будівельні роботи.

При цьому на сайті міськради зазначається, що виконання будівельних робіт без відповідного документа, передбаченого Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», вважається самочинним будівництвом і тягне за собою відповідальність згідно із законом.

Підготовчі та будівельні роботи, які не відповідають вимогам законодавства, будівельним нормам, стандартам і правилам, містобудівним умовам та обмеженням, затвердженому проєкту або будівельному паспорту забудови земельної ділянки, виконуються без набуття права на їх виконання, підлягають зупиненню до усунення порушень законодавства у сфері містобудівної діяльності.

Виконання будівельних робіт без подання повідомлення про початок виконання зазначених робіт вчинені щодо об’єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1) тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 8 500 до 10 200 грн. для фізичних осіб та 75 672 грн. для юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: