Радіо КалушFM (095) 633-12-68 Пн.-Сб. 09:00- 18:00, Нд.- вихiдний

У Калуші планують виділити 400 тисяч гривень на пільгові ліки для дітей

Переглядів: 1739

Днями на засіданні постійної комісії Калуської міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики при розгляді бюджету на 2018 рік обговорювалися і розрахунки на фінансування медицини.

За словами головного лікаря Калуського міського центру надання первинної медико-санітарної допомоги Михайла Гаврилишина, міський голова і бюджетна комісія підтримали пропозицію керівництва поліклініки про виділення 400 тис. гривень на пільгові медикаменти для дітей. Це практично удвічі більше, ніж було передбачено на цей рік.

Йдеться зокрема про забезпечення безкоштовними ліками дітей-інвалідів, дітей до 1 року та інших категорій.

Запланували також і фінансування пільгових медикаментів для дорослих. Проте його залишили на рівні минулого року – 1,2 млн гривень.

Загалом члени депутатської комісії і медики відзначили, що повноцінного фінансування пільгових медикаментів не може забезпечити жоден бюджет. Згідно із законодавством, право на пільгові ліки мають 18 категорій громадян. У Калуші таких громадян близько 25 тисяч.

Тому, за словами Михайла Гаврилишина, найперше забезпечують онкохворих.

- Зі 100 тис. гривень, які ми маємо в місяць на пільгові медикаменти, лише на придбання наркотичних засобів цій категорії іде 30-40 тис. гривень, а решту розподіляємо між іншими категоріями пільговиків, - зазначив він.

Окрім того, члени бюджетної комісії запланували додати Калуському центру ПМСД з міського бюджету 3,6 млн грн на заробітну плату на 7 місяців, оскільки з Державного бюджету для первинної ланки Калуша на півроку передбачено лише 8, 9 млн грн субвенції. Цих коштів для повноцінного функціонування центру ПМСД разом із філіями дитячої поліклініки, які з 1 січня входитимуть до його складу, недостатньо.

Остаточне рішення з цього питання буде прийняте на сесії Калуської міськради, яка відбудеться 21 грудня.

 

Схожі матеріали за тегами: пільгові ліки діти гаврилишин

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: